Glosniki - dobor
WItam
troche czytalem i wpadly mi w oko takie glosniki:
-DLS R6A
-DLS ULTIMATE UP6i (wiecej W)
-MOREL Dotech Ovation 6 (wiecej W)
ktore z nich byly by najlepsze...
wogole to chcialem zaczac od kupiena taschow i wytlumienia drzwi... dopiero wtedy zoabczyc ile bede mial naprawde kasy bo sie ciagle wacham ile wlozyc kasy i czy sie to oplaci...?
mysle ze moge wydac max 1,500 na same glosniki
jeszcze wzmak... ale nie mialem czasu szukac ;/
jak narazie radyjka nie bede wymienial kupie glosniki + wzmaka i zobacze jak to zagra...
wiec od czego najlepiej zaczac ? od zakupu taschek i wytlumienia drzwi czy od kupienia glosnikow i wzmaka ?
pozdrawiam
troche czytalem i wpadly mi w oko takie glosniki:
-DLS R6A
-DLS ULTIMATE UP6i (wiecej W)
-MOREL Dotech Ovation 6 (wiecej W)
ktore z nich byly by najlepsze...
wogole to chcialem zaczac od kupiena taschow i wytlumienia drzwi... dopiero wtedy zoabczyc ile bede mial naprawde kasy bo sie ciagle wacham ile wlozyc kasy i czy sie to oplaci...?
mysle ze moge wydac max 1,500 na same glosniki
jeszcze wzmak... ale nie mialem czasu szukac ;/
jak narazie radyjka nie bede wymienial kupie glosniki + wzmaka i zobacze jak to zagra...
wiec od czego najlepiej zaczac ? od zakupu taschek i wytlumienia drzwi czy od kupienia glosnikow i wzmaka ?
pozdrawiam
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Taszki + wytłumienie to podstawa. Potem zestawik + wzmacniacz. Radyjko też jakieś zacne by się przydało.
Z zestawów jakie podałeś to R6A są najsłabsze.
Ja osobiście wziął bym Morelki.
W tym miejscu jednak popełniasz wielki błąd - kierujesz się mocą. W tej klasie cenowej moc nie jest wyznacznikiem/kryterium zakupu zestawu. Wogóle nie powinna być. Jest to tylko jednostka pomagająca dobrać odpowiedni wzmacniacz. Najważniejsze sa doznania dźwiękowe. Dotechy jak i UP6i czy nawet R6A to zestawy z porządnej średniej półki SQ i tutaj liczą się jedynie walory dźwiękowe a nie moc.
Wzmacniacz - tak jak pisałem już wcześniej - jest w czym wybierać, a najlepiej jakąś używkę z wyższej półki i będziesz super zadowolony.
Z zestawów jakie podałeś to R6A są najsłabsze.
Ja osobiście wziął bym Morelki.
W tym miejscu jednak popełniasz wielki błąd - kierujesz się mocą. W tej klasie cenowej moc nie jest wyznacznikiem/kryterium zakupu zestawu. Wogóle nie powinna być. Jest to tylko jednostka pomagająca dobrać odpowiedni wzmacniacz. Najważniejsze sa doznania dźwiękowe. Dotechy jak i UP6i czy nawet R6A to zestawy z porządnej średniej półki SQ i tutaj liczą się jedynie walory dźwiękowe a nie moc.
Wzmacniacz - tak jak pisałem już wcześniej - jest w czym wybierać, a najlepiej jakąś używkę z wyższej półki i będziesz super zadowolony.
aha dzieki ;] tego to nie wiedzialem ale w koncu po to jest forum zeby pytac i nie popelniac bledow ;D
narazie radyjko zostawie te co mam... wyladuje lepiej kase w glosniki i wzmak a radio z czasem kupie lepsiejsze ;]
jak bede mial czas to zobacze wzmaki ;]
mam jeszcze takie do CIebie prywatne pytanie jest sens ladowania tyle kasy w glosniki... i czy na moim miejscu tez bys tak zrobil czy wybral bys jakies inne rozwiazanie ?
narazie radyjko zostawie te co mam... wyladuje lepiej kase w glosniki i wzmak a radio z czasem kupie lepsiejsze ;]
jak bede mial czas to zobacze wzmaki ;]
mam jeszcze takie do CIebie prywatne pytanie jest sens ladowania tyle kasy w glosniki... i czy na moim miejscu tez bys tak zrobil czy wybral bys jakies inne rozwiazanie ?
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Głośniki to najważniejsze ogniwo systemu CA - to one przetwarzają sygnał w falę dźwiękową i to od nich zależy ich jakość. Radio może być słabsze wzmacniacz też ale jak głośniki będą dobre to i Ty będziesz zadowolony.
Ja na Twoim miejscu zakupił bym Morele, Dego albo Focale. Wzmacniacz wziął bym od Xeteca albo Stega - jak lubisz silniej i troszkę ostrzej/zimniej to Audio system. Radioodtwarzacz natomiast albo starszy Kenwood, Clarion albo Pionek /tylko wysoka półka/ Alpina mnie nie przekonuje swoim dźwiękiem.
Sens ładowania tyle kasy jest - ale tylko wtedy kiedy na prawdę tego chcesz i wiesz że będziesz umiał się cieszyć z jakości muzyki. Ja co i rusz zmieniam klocki ale niestety nie dysponuję taką kwotą jak Ty, a szkoda.
Tobie życzę jednak powodzenia
Ja na Twoim miejscu zakupił bym Morele, Dego albo Focale. Wzmacniacz wziął bym od Xeteca albo Stega - jak lubisz silniej i troszkę ostrzej/zimniej to Audio system. Radioodtwarzacz natomiast albo starszy Kenwood, Clarion albo Pionek /tylko wysoka półka/ Alpina mnie nie przekonuje swoim dźwiękiem.
Sens ładowania tyle kasy jest - ale tylko wtedy kiedy na prawdę tego chcesz i wiesz że będziesz umiał się cieszyć z jakości muzyki. Ja co i rusz zmieniam klocki ale niestety nie dysponuję taką kwotą jak Ty, a szkoda.
Tobie życzę jednak powodzenia
[all] głośniki w drzwi
witam chcialbym sie dowiedziec czy te glosniki beda sie nadawac do drzwi w przod ?
http://allegro.pl/item1159098141_2_glos ... 0watt.html
nie mam pieniedzy na glosiki typu helix za 200zł i wiecej..
pieniadze jakie chce przeznaczyc to góra 60zł za komplet.. możecie cos polecic ?
http://allegro.pl/item1159098141_2_glos ... 0watt.html
nie mam pieniedzy na glosiki typu helix za 200zł i wiecej..
pieniadze jakie chce przeznaczyc to góra 60zł za komplet.. możecie cos polecic ?
-
- Forum Audi 80
Miliona razy to było. W drzwi 16cm Helixa odseparowane. Jak nie masz kasy to uzbieraj na te helixy i naprawde nie bd zawiedziony.
http://allegro.pl/item1149939091_helix_ ... ratis.html
http://allegro.pl/item1149939091_helix_ ... ratis.html
-
- Forum Audi 80
kolego jesli chcesz coś taniego to bierz takie ... znajomy ma honde i graja lpeiej niż większosć w granicy do 200zł
najwyżej dorezasz łądne maski i bedzie git
mozesz poszukać jakiegoś bose i na pewno beda tez lepsze od tych helixów bo sa zdecydowanie przereklamowane
najwyżej dorezasz łądne maski i bedzie git
mozesz poszukać jakiegoś bose i na pewno beda tez lepsze od tych helixów bo sa zdecydowanie przereklamowane
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 17:31 przez boskijacek447, łącznie zmieniany 1 raz.