[B4 2.0 ABT] Bębny firmy Topran
Witam,
Mam pytanko czy miał ktoś z was bębny lub tarcze firmy Topran ???. Zamówione miałem TRW ale nie mogli dostać i dostałem Toprana. Po przeczytaniu opinii na temat tej firmy rozbolała mnie głowa. Cenowo kosztowały tyle co TRW więc myślałem ,że nie są złe. Mam nadzieje, że się nie zrobią wielkie progi po paru tyś. kilometrów. No ale chyba lepsze są niż np. bębny firmy AD. Jak myślicie ???
Pozdrawiam
Mam pytanko czy miał ktoś z was bębny lub tarcze firmy Topran ???. Zamówione miałem TRW ale nie mogli dostać i dostałem Toprana. Po przeczytaniu opinii na temat tej firmy rozbolała mnie głowa. Cenowo kosztowały tyle co TRW więc myślałem ,że nie są złe. Mam nadzieje, że się nie zrobią wielkie progi po paru tyś. kilometrów. No ale chyba lepsze są niż np. bębny firmy AD. Jak myślicie ???
Pozdrawiam
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
bębny przy twoim silniku dadzą rade
nie przesadzajcie że są takie złe części "Topran", weźcie pod uwagę że niektóre elementy dostaniecie tylko z tej firmy, ewentualnie ASO lub używka.
Ja dużo rzeczy zakładałem z tej firmy, bębny szczerze nie pamiętam ale bębny to takie rozwiązanie że ważniejsze abyś miał sprawne szczęki które idealnie pracują...
a i co do AD współpracuje z tą hurtownią , i ich bębny nie wiem jakiej są produkcji, ale większość ich produktów to jest tylko opakowanie AD dzieki czemu są tańsze <ok>
np. łożyska AD to optimal
nie przesadzajcie że są takie złe części "Topran", weźcie pod uwagę że niektóre elementy dostaniecie tylko z tej firmy, ewentualnie ASO lub używka.
Ja dużo rzeczy zakładałem z tej firmy, bębny szczerze nie pamiętam ale bębny to takie rozwiązanie że ważniejsze abyś miał sprawne szczęki które idealnie pracują...
a i co do AD współpracuje z tą hurtownią , i ich bębny nie wiem jakiej są produkcji, ale większość ich produktów to jest tylko opakowanie AD dzieki czemu są tańsze <ok>
np. łożyska AD to optimal
A miałeś bębny lub tarcze tej firmy ???milan_25 pisze:Jeżeli tańsze to Miokodę polecam,Topran odradzam.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, 16:34 przez Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Tarcze toprana zakładał mój kumpel - wytrzymały kilka tysięcy bo czym zaczęły bić. Kumpela w seacie ma też tarcze tej firmy. Nie wiem ile już je ma, z rok na pewno - kierownicy nie idzie utrzymać podczas hamowania. Jeśli chodzi o tarcze to ja ostatnio zmieniałem u siebie w A4 tylne. Nie chciałem ryzykować z żadnymi podróbami. Kupiłem za 40zł dwie sztuki oryginalnych używek, dałem do przetoczenia i mam spokój. Zrobiłem na nich już jakieś 3 tyś i sprawują się rewelacyjnie. Co ori to ori.Mietek pisze:A miałaś bębny lub tarcze tej firmy ???
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, 17:20 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za opinie, mam nadzieje ,że moje bębenki wytrzymają jak najdłużej. Bębny nie mają tak wielkiej skłonności do krzywienia się jak tarcze to jedyne co mnie martwi to fakt, że szczęki TRW mogą je szybko wytrzeć.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Żle sądzisz kolego ,jest tragiczny i to bardzo .Wszystkie ''wyroby "tej "firmy" to schit ,tani i nic nie warty .Radzę omijać z daleka .Pełno tego w sklepach bo tanie i najwięcej można zarobićMarynarz41 pisze:sądze że topran nie jest tragiczny
To ci się jakieś nietypowe trafiły bo raczej nie wytrzymują pierwszej zimy ,pękają gumowe osłonki i po łaczniku .Co do Mikody to również polecam ,polskie ,niedrogie i sprawdzoneMarynarz41 pisze:łączniki stabilizatora wytrzymały mi 25tyś i na razie spokój