Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 TDI] Bardzo dziwny problem z kilmą

ODPOWIEDZ
*PioAUDI*

[b4 TDI] Bardzo dziwny problem z kilmą

Post autor: *PioAUDI* » 29 lip 2010, 15:11

Witam,

Dnia 23.07.2010 podjechałem na przegląd klimy bo trochę słabo mroziła w aucie. Mechanik powiedział, że mam mało freonu i wbił mi 700gram i jakiś olej...

Wszystko chodziło pięknie do dnia dzisiejszego, po zajściu do garażu klima odmawia posłuszeństwa, w ogóle się nie odpala... podjechałem do tego mechanika poświecił lampką czy nie ma jakiś wycieków i powiedział że on nie wie co się stało.

Pierwszego sierpnia wyjeżdżam na 2 tygodnie także bardzo prosiłbym o jakieś rady co mogło paść w mojej audi.

Boje sie że muszę znowu doładowywać freon (100zł)

Pozdrawiam,

PS. mam klime manual, filt kabinowy był wymieniany jakoś z miesiąc temu

Awatar użytkownika
diablo228
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [b4 TDI] Bardzo dziwny problem z kilmą

Post autor: diablo228 » 29 lip 2010, 15:42

może padła ci sprężarka albo poprostu freon ci uciekł, podjedz do innego mechanika i niech szuka przyczyny ale raczej nie masz freonu.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 29 lip 2010, 15:45

Powiedz czy po właczeniu AC poświetla sie przycisk, oraz czy właczaja sie wentylatory. Jezeli tak a sprężarka nie startuje to zapewne gdzies uciekł gaz ewentualnie padło elektrosprzegło w sprężarce. Musiałbys sprawdzic czy dochodzi napiecie do przekaznika sterujacego z czujnika niskiego cisnienia oraz czy pojawia sie napiecie na zielonej wtyczce od sprzegła klimatyzacji

*PioAUDI*

Post autor: *PioAUDI* » 29 lip 2010, 15:49

WOJTEK26 pisze:Powiedz czy po właczeniu AC poświetla sie przycisk, oraz czy właczaja sie wentylatory. Jezeli tak a sprężarka nie startuje to zapewne gdzies uciekł gaz ewentualnie padło elektrosprzegło w sprężarce. Musiałbys sprawdzic czy dochodzi napiecie do przekaznika sterujacego z czujnika niskiego cisnienia oraz czy pojawia sie napiecie na zielonej wtyczce od sprzegła klimatyzacji
Przycisk AC się podświetla a wentylatory teraz się nie włączają, wcześniej po nabiciu tak, ale od dziś niestety się nie właczają

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 29 lip 2010, 16:16

Musiałbys sprawdzic czy wychodzi napiecie z włacznika klimatyzacji, bo po właczeniu AC napiecie jest przekazane do przekaxnika went., na przekaźnik właczajacy 1 bieg nadmuchu oraz do sterownika spręzarki. Sprawdz czy po właczeniu AC pojawi sie napiecie na 1 pinie przy właczniku klimy. Jezeli nie to włacznik jest walniety jezeli sie pojawia to masz gdzies przerwany kabel. Zrób jeszcze taki test, wyłacz nadmuch i wcisnij AC jezeli nadmuch sie załczy na 1 biegu to włacznik jest OK a szukaj przyczyny przy przekaźniku wentylatora oraz przekaźniku sterujacym sprężarką.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl