Radio - podlaczenie
Radio - podlaczenie
Witam mam następujący problem mianowicie w moim Audi 80(odkąd je kupiłem) jest jakieś radio oryginalne Audi tylko ze jest ono podobno zablokowane jakimś kodem ponieważ grają tylko dwa przednie głośniki Wie ktoś może co z tym zrobić? Pozdrawiam DaVID
Ostatnio zmieniony 17 gru 2011, 00:06 przez DaVID, łącznie zmieniany 1 raz.
Witaj na forum.
No jak gra to chyba zablokowane nie jest. Ale może trzeba sprawdzić połączenie między radyjem a niegrającymi głośnikami? To niestety wymaga trochę rozbierania tapicerki drzwi i wyjmowania radia z środkowej konsoli ale wydaje mi się że to tu może tkwić przyczyna. W mnie było tak że nie grał jeden przedni głośnik a to dlatego że jeden kabelek zsunął się z gniazda w głośniku...
OT
W profilu masz nadwozie podane jako "combi" :oops: . W audi nazywa się to "Avant"... :mrgreen:
No jak gra to chyba zablokowane nie jest. Ale może trzeba sprawdzić połączenie między radyjem a niegrającymi głośnikami? To niestety wymaga trochę rozbierania tapicerki drzwi i wyjmowania radia z środkowej konsoli ale wydaje mi się że to tu może tkwić przyczyna. W mnie było tak że nie grał jeden przedni głośnik a to dlatego że jeden kabelek zsunął się z gniazda w głośniku...
OT
W profilu masz nadwozie podane jako "combi" :oops: . W audi nazywa się to "Avant"... :mrgreen:
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja bym zrobił to prościej: weź jakiś dowolny głośnik i wyjmij radio. Podłącz owy głośnik pod kanał który nie działa i zobaczysz czy to wina kabli?głośników czy też samego wzmacniacza radia. Jeśli kable no to bez lekkiego demontażu tapicerki się nie obędzie... Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło! Przez to poznasz lepiej swoją Niunię!
NIE
To radyjo obsługuje normalnie większą ilość głośników, ale autko musi mieć zamontowany fabryczny wzmacniacz, to taka sama historia jak ze starym Audi Gamma. Powinienes miec taka szeroką czerwoną wtyczke jak masz oryginalną instlacje od radia.
BTW Widze ze to radio się nie mieści iealnie Trzeba by było chyba boki sciac zeby ładnie wyglądało.
To radyjo obsługuje normalnie większą ilość głośników, ale autko musi mieć zamontowany fabryczny wzmacniacz, to taka sama historia jak ze starym Audi Gamma. Powinienes miec taka szeroką czerwoną wtyczke jak masz oryginalną instlacje od radia.
BTW Widze ze to radio się nie mieści iealnie Trzeba by było chyba boki sciac zeby ładnie wyglądało.
Ale sytuacja wygląda następująco radio ma wyjścia na wszystkie 4 głośniki więc po co wzmacniacz? Tylko jest tak że sygnał wychodzi tylko z jednego wyjścia. Oprócz tego na radiu jest opcja sterowaniem które głośniki mają grac (czy prawy czy lewy tył/przód) wiec jeśli było by to spowodowane brakiem wzmacniacza to raczej na radiu nie było by takiej opcji .. A druga sprawa nie wydaje mi sie żeby to mogło być wzmacniaczem bo to by nie wyjaśniało czemu radio nie odsługuje wszystkich częstotliwości (parzyste np 96.8 itd) Ma ktoś jakieś pomysły jeszcze?