[80 B3 1.8 jn] głośna praca pompy paliwa
[80 B3 1.8 jn] głośna praca pompy paliwa
WITAM. Autko kupiłem tydzien temu i jak mi się wydaje ma za głośną pracę pompy paliwa, słychać ją cały czas w kabinie pomimo tego jeździ. Drugi problem to jest taki że po wymianie wszystkich przewodów od podciśnienia obroty po uruchomieniu spadły z 1800 do ok 1000 a w czasie jazdy na luzie mają znowu 1800 i nie spadają w czym tkwi problem .
dzięki za pomoc!
dzięki za pomoc!
Ostatnio zmieniony 06 maja 2007, 16:45 przez tomek a, łącznie zmieniany 2 razy.
- czester-11
- Forum Audi 80
Niektórzy mówią że to jest właśnie oznaka kończenia się pompy paliwa. Nie wiadomo tylko kiedy się skończy Mi wyje już 1,5 roku i oby jeszcze co najmniej tyle samo se wyła :lol: jeśli komuś przeszkadza jej dźwięk to pozostaje wymiana albo podgłośnienie radia :mrgreen:czester-11 pisze:witam
mi tez wyje jak wsciekla na zewnatrz slychaC SZCZEGÓLNIE.]
to znak ze juz jej zywot dobiega konca .
8-)
np. http://sklep.intercars.com.pl/ pompa sporo kosztuje do motoru JN, BOSCH około600 zł. Podobno są jakieś chińskie czy jakieś inne wynalazki po250zł ale jak to zdaje egzamin to nie mam pojęcia.
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Stary temat ale napisze ze mam to samo.Mechanik wymienil mi pompe na nie original i caly czas wyje i do tego czuc benzyna w srodku i na zewnatrz przez jakis czas.Moje pytanko,Co sie dziej jesli smierdzi benzyna??Czy moge wymienic ta pompe na stara moja ori(jak sie okazalo ona jest dobra,przyczyna wczesniej byla sonda lambda)