Dobra sprawdzę ją podmieniając od innego samochodu a czy ktoś grzebał w niej to nie wiem, bo z wyglądu nie widać śladów rozbierania. <osohozi>
[ Dodano: 2010-07-12, 19:48 ]
Witam no chwile się nie odzywałem, ale ja wiadomo nigdy nie ma czasu, podmieniłem przepływomierz i od razu podłączyłem pod kompa i dalej ten sam wynik ok. 68 w dziesiątej pozycji to, czyli ten przepływomierz również jest uszkodzony tak, czy może tak ma być no, ale jak patrzyłem na wartości od innych samochodów to każdy miał, ponad 150 więc u mnie też musi być ponad 150 teraz już za bardzo nie mam gdzie go podmienić żeby sprawdzić, ale będę szukał na szrotach i zaraz będę sprawdzał kompem czy jest odpowiednia wartość.
A czy ta wartość z przepływomierza jest tak samo przeliczana odwrotnie, czyli jak u mnie im mniejsza wartość tym większa wartość w rzeczywistości tak , czyli jak przepływomierz podaje dużo powietrza to i więcej paliwa podaję do wtrysków tak <osohozi>
[ Dodano: 2010-07-17, 18:51 ]
Witam no, więc pojeździłem trochę po szrotach i przełożyłem przepływomierz o takich samych numerach i tak samo pokazywało ta samą wartość ok. 68 testowałem aż 5 przepływomierzy czyżby wszystkie uszkodzone, a może coś z kablami nie tak, bo już nie wiem dodam , że jak silnik zgasiłem to wartość wzrosła do, około 140 ale jak zapaliłem silnik to wartość znów spadła do ok. 68 może trak ma być, ale jak patrzyłem w innych samochodach to wartości były ponad 150
[B4 1Z TDI] Prośba o analizę logów dynam- przepływomierz
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Więc tak sprawdziłem przekładając przepływomierz od kolegi gdzie wcześniej podłączyłem go do kompa i sprawdziłem wartość była ok., więc podłączyłem mój i wartość była ok. i ten dobry założyłem u mnie i wartość była taka sama ok., 70 więc to nie jest wina przepływomierza, ale gdzieś po drodze.
Temat zamykam za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki.
Pazdro.
Temat zamykam za wszystkie odpowiedzi wielkie dzięki.
Pazdro.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No witaminka będzie na pewno sprawdzałem dziś kompa innego, bo miałem możliwość i wartość wynosiła 240 na wolnych obrotach to znowu za dużo pytałem się dobrego speca i on mówił ze to padająca przeplywka.
EGR mam zaślepiony a dziury w całym a raczej w dolocie nie ma, bo sprawdzałem a kolektor raczej mam czysty, bo też nie dawno czyściłem, więc <osohozi>
EGR mam zaślepiony a dziury w całym a raczej w dolocie nie ma, bo sprawdzałem a kolektor raczej mam czysty, bo też nie dawno czyściłem, więc <osohozi>