[ Dodano: 2010-07-30, 10:59 ]
zapomniałem dodoać że moja niunia nie jeździ na benzynie

Dlaczego mniejsza z tym? to jest konkretna informacja - sprawdz kolego czy przewody dochodzące do kostki wtryskiwacza nie są załamane poniżej wtyczki, bo to częsta przypadłość naszych silników.sebastianek133 pisze:wychodzi tylko na wtryskiwacz rozruchowy i tam sie zatrzymuje bo nie dochodzi prad do tej niebieskiej kostki ale mniejsza z tym.
Bez rozruchowego nie odpalisz dlatego kostke musisz sprawdzic. Natomiast zupełnie niezależnie trzeba sie przyjrzeć rozdzielaczowi tzn klapce (czy nie jest pogieta, odpowiednie ustawianie szczeliny) dlaczego nie podaje na wtryski.sebastianek133 pisze:Dlaczego niby jest taka ważna? wiem że bez sygnału nie wtryskuje paliwa do kolektora ale czy do jest powód dla którego rozdzielacz nie podaje paliwa na wtryski?
To pewnie zaliczył wystrzał. Klapki raczej nie kupisz, jak nie uda sie jej wyprostować to masz przepływomierz do wymiany. Teraz już nic dziwnego że nie działa na PB.sebastianek133 pisze: ale przydałaby się nowa. Da się dokupić gdzieś tylko ten talerzyk? Może od tego talarzyka mam takie duże spalanie gazu??
Kompensacja to jeden z węży idących od gumy do parownika drugim idzie gaz do miksera gazu przy przepustnicy.sebastianek133 pisze:kolego maciek 889 wytłumacz mi jak odłaczyć kompensację bo nie wiem o co biega