witam wszystkim
otóż w moim audi mam problem z hamulcami a mianowicie przy włączonym silniku hamulce działają tak samo jak przy wyłaczonym hamowac hamuja ale trzeba niezle sie wysilic. prosze o pomoc
[80 B4 1.9 TDI 1Z] problem z hamulcami
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
A może tak jak u mnie pękł przewód podciśnieniowy który idzie do serwa,sprawdź czy nigdzie nie syczy i czy zasysa powietrze ,jak zasysa to padło wspomaganie hamulca serwo,miałem tak w fordzie pedał hamulca był twardy przy włączonym i wyłączonym silniku ,trzeba było dobrze wcisnąć po wymianie serwa hamulce brzytewki.
Re: [80 B4 1.9 TDI 1Z] problem z hamulcami
Przede wszystkim sprawdź wąż od pompy vacum. To jest najczęstsza usterka kiedy twardnieje pedał, chyba że sama pompa niedomaga. Ale żeby to sprawdzić sposób jest następujący: rozpędzić się do predkości ok 40-50km/h na pustej ulicy i hamując wciskać pedął gazu. Jeśli hamuje się łatwiej to wina pompy, ale przede wszystkim zacznij od sprawdzenia węża idącego od serwa do pompy vacum przy silniku!piotreksz01 pisze:witam wszystkim
otóż w moim audi mam problem z hamulcami a mianowicie przy włączonym silniku hamulce działają tak samo jak przy wyłaczonym hamowac hamuja ale trzeba niezle sie wysilic. prosze o pomoc
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: