Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT] Pompa wodna.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
lukasz56
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lukasz56 » 01 sie 2010, 10:54

Patrique pisze:Z Twojego opisu wynika, że to jest rzeczywiście prosta sprawa. Gnębi mnie tylko jeszcze jedna sprawa. Całe to zamieszanie spowodował bardzo słaby przepływ płynu przez nagrzewnicę. Chłodniczka ogrzewania na pewno jest drożna. Czyli to jest tak jakby pompa nie dawała wystarczającego ciśnienia w obiegu. Ale z drugiej strony po rozgrzaniu silnika wszystkie węże są gorące i twarde. Co o tym sądzisz? Pompa wody jedynie szumi. Luzów na łożysku nie ma bo sprawdzałem. Czy zluzowanie opaski zaciskowej na wężu króćca wychodzącego z nagrzewnicy coś da. Dodam, że ktoś zdemontował wcześniej oryginalny odpowietrznik. Wiem, że może troszkę namotałem, ale mam teraz dylemat co do tego czy to aby rzeczywiście pompa kończy swój żywot w audiku.
Jak pompa wody szumi to i tak ja trzeba wymienic!No nie sa drogie rzeczy(ja swoja kupilem nowa na allegro za 35zl i o dziwo przejechalem na niej jakies 10tys km i nadal dziala! a naprawde dobra kupisz juz za okolo 100zl np.w IC)Wracajac do nagrzewnicy-rowniez u mnie byl identyczny problem-weze gorace,przeplyw wody przez nagrzewnice ok a jednak nie grzalo!A jak mialo grzac jak nagrzewnica w srodku byla zamulona!!!plukanie nic nie dalo.Kupilem nowa nagrzewnice zdemontowalem deske i zalozylem.Efekt-jak wezme grzanie na maxa to nie idzie wysiedziec w srodku bo tak jest goraco <ok> Wez sobie moje rady do serca to problem bedziesz mial z glowy.Wymien pompe i nagrzewnice i dobrze odpowietrzyj uklad chlodzenia...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl