[All] Ile palą nasze autka ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Moje 2,6 ABC ostatniej trasy (moja wieś > Radzyń Podlaski > Puławy, razem ok. 100km) spaliło 7,3l/100km. Komputer był skasowany gdy silnik był zimny, trasa pokonana spokojnie prawie emerycko, tylko kolesie w służbowych autach wyprzedzali ciężarówki na trzeciego.
Po trasie powrotnej spalanie wzrosło do 7,6l/100km był mniejszy ruch na trasie...
Jeżdżąc po bułki do sklepu i przy krótkich trasach pali jakieś 9-9,5l/100km.
*Podane spalanie benzyny.
Po trasie powrotnej spalanie wzrosło do 7,6l/100km był mniejszy ruch na trasie...
Jeżdżąc po bułki do sklepu i przy krótkich trasach pali jakieś 9-9,5l/100km.
*Podane spalanie benzyny.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
ja czytając ten temat kupowałem samochód z duszą na ramieniu. Dzisiaj była pierwzy raz okazja zlitrażować moje cabrio 2,3
dane z GPS
V max 122, V średnie 75, dystans całkowity 524 km
odcinek pół autostradą a pół wysokie alpy i 2 albo 3 bieg na zmianę.
Cały odcinek z otwartym dachem
Niedogrzany silnik bo termostat nie trzyma.
przybliżone spalanie 7,5 litra. Przybliżone bo nie udało mi się zalać do pełna (stacje czynne do 22 a potem tylko automaty) Według wskaźnika poziomu spalił mniej niż 40 litrów (wskazówka lekko poniżej pionowej kreski) ale przyjąłem wstępnie że wziął te 40.
Po tygodniowym jeżdżeniu po mieście w koszmarnych korkach - tak na oko nie pali więcej niż 10 ale to sprawdzę w tym tyg, jeśli wyjeżdżę zbiornik w tym tyg.
Dodano: 2010-08-09, 01:25
a tak dla porównania galaxy z silnikiem 2,8 (czyli tym samym co Wasze silniki) spalił by na tym odcinku jakieś 10,4 wedłóg komputera czyli pewnie coś koło 11. MOja zajebista XR2i z silnikiem 1,6 spaliła by maksymalnie 1 litr mniej od audicy więc wydaje się, że ten silnik jest dużo bardziej oszczędny niż tutaj wypisujecie.
dane z GPS
V max 122, V średnie 75, dystans całkowity 524 km
odcinek pół autostradą a pół wysokie alpy i 2 albo 3 bieg na zmianę.
Cały odcinek z otwartym dachem
Niedogrzany silnik bo termostat nie trzyma.
przybliżone spalanie 7,5 litra. Przybliżone bo nie udało mi się zalać do pełna (stacje czynne do 22 a potem tylko automaty) Według wskaźnika poziomu spalił mniej niż 40 litrów (wskazówka lekko poniżej pionowej kreski) ale przyjąłem wstępnie że wziął te 40.
Po tygodniowym jeżdżeniu po mieście w koszmarnych korkach - tak na oko nie pali więcej niż 10 ale to sprawdzę w tym tyg, jeśli wyjeżdżę zbiornik w tym tyg.
Dodano: 2010-08-09, 01:25
a tak dla porównania galaxy z silnikiem 2,8 (czyli tym samym co Wasze silniki) spalił by na tym odcinku jakieś 10,4 wedłóg komputera czyli pewnie coś koło 11. MOja zajebista XR2i z silnikiem 1,6 spaliła by maksymalnie 1 litr mniej od audicy więc wydaje się, że ten silnik jest dużo bardziej oszczędny niż tutaj wypisujecie.