[2.0 ABK] pytanie o regulator ciśnienia paliwa.
[2.0 ABK] pytanie o regulator ciśnienia paliwa.
Witam, wiem że tematów było sporo o ten regulator ale odpowiedzi w nich nie znalazłem, a mianowicie chodzi mi o to czy jeśli ściągnę wężyk z niego i pokręcę rozrusznikiem lub włączę sam zapłon paliwo powinno polecieć? czy słabe ciśnienie pompy paliwa może spowodować że silnik nawet nie kichnie? bo iskra jest, przekaźnik 30 ok. pompę paliwową słychać a silnik nawet nie złapie, i już nie wiem czego się mam chycić.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jeśli chodzi o ten cienki wężyk podłączony do kolektora ssącego to paliwo nim nie powinno ciec. Więcej wężyków nie jest podłączone do niego bo reszta połączeń jest w gnieździe listwy wtryskowej w którym siedzi.audiktom pisze:chodzi mi o to czy jeśli ściągnę wężyk z niego i pokręcę rozrusznikiem lub włączę sam zapłon paliwo powinno polecieć?
Witam ponownie, więc wina leżała po stronie pompy chyba się zawiesiła bo ją popukałem i zagadała pomału, wymieniłem na nową bo nie będę przed każdorazowym wsiadaniem do auta się modlił zwłaszcza że jak już tak zaczęła robić to się to będzie częściej zdarzać. Dzięki aldi i kokolino1 za szybką dobrą i konkretną odpowiedź.
- HeavenQueen
- Forum Audi 80