[90 B3 2,3 20V 7A] Jaka instalacja LPG
[90 B3 2,3 20V 7A] Jaka instalacja LPG
Witam!
Czy do motoru 7A da redę założyć instalację LPG II generacji, czy koniecznie musi to być sekwencja? Dziś w stacji montażu powiedziano mi, że II generacja odpada ze względu na długość kolektora dolotowego i że jak jedna świeca nie zapali to strzeli i uszkodzi przepływomierz. Koszt instalacji oszacowano na 4 tyś Jeszcze na II generację to mogę się poświęcić, ale koszt 4 tyś to już niestety odpada. Proszę o radę, czy rzeczywiście w 7A w grę wchodzi tylko sekwencja?
Czy do motoru 7A da redę założyć instalację LPG II generacji, czy koniecznie musi to być sekwencja? Dziś w stacji montażu powiedziano mi, że II generacja odpada ze względu na długość kolektora dolotowego i że jak jedna świeca nie zapali to strzeli i uszkodzi przepływomierz. Koszt instalacji oszacowano na 4 tyś Jeszcze na II generację to mogę się poświęcić, ale koszt 4 tyś to już niestety odpada. Proszę o radę, czy rzeczywiście w 7A w grę wchodzi tylko sekwencja?
witam:)sprawa wyglada nastepujaco,mozna zalozyc 2gen ale zamuli silnik,z wystrzalami jak najbardziej uszkadzaja przeplywki.naprawde to ja bym instalowal tylko sekwencje a co do ceny to gazownik przesadzil:)he he:)za gaz do jaguara v6 placilem 2900pln,koszt 5garowki to mysle ze gdzies kolo 2500pln.pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Za tyle to można założyć sekwence do słabego 4 cylindrowca na najtańszych częściach.bloku pisze:koszt nie powinien przekroczyć 2tys.
Stag 300+ to tylko komputer gazowy zazwyczaj montowany do tanich wtryskiwaczy i reduktorów. Jeśli by dać do niego tej samej klasy wtryskiwacze i reduktor jak w BRC czy LR Omegas to cena byłaby podobna (kilka stówek niższa).bloku pisze:BRC zawsze będzie droższe od STAGa 300+ i jemu pochodnym.
Miła wiadomość, że oszacowany koszt w warsztacie był przesadzony. Ale niestety na chwilę obecną nie udało mi się znaleźć w mojej okolicy warsztatu, który wykonałby tę usługę w cenie takiej jak tu podano tj. 2500-3000. Mieszkam w Szczecinie. Może ktoś ma namiar na taki "tani" warsztat w Zachodniopomorskim, albo w Lubuskim (ale tak w okolicach Gorzowa)?
- hakanos007
- Forum Audi 80
Popieram ! Chociaż z drugiej strony 4 koła za sekwencję to raczej przegięcie. Poszukaj w googlach opinii warsztatów zakładających lpg na różnych forach. W Szczecinie z pewnością coś znajdziesz. Opinia użytkowników w tym wypadku to sprawa bezcenna i warto się nią sugerować. Pozdrawiam.hakanos007 pisze:Pamiętaj że niekompetentny fachowieć spier... by Ci nawet instalacje prinsa..
Nie aż takie znaczenie ma tu marka instalacji co raczej odpowiedni montaż i dobranie podzespołów
Użyłem słowa 'taniej' instalacji w sensie tańszej sekwencji niż 4 tyś;) - w rozsądnej cenie - nie naciąganej.
[ Dodano: 2010-08-03, 15:36 ]
[ Dodano: 2010-08-03, 15:36 ]
Pierwsza tańsza oferta od polecanego na forach gazownika - 3600 <ok>Żelu pisze:Popieram ! Chociaż z drugiej strony 4 koła za sekwencję to raczej przegięcie. Poszukaj w googlach opinii warsztatów zakładających lpg na różnych forach. W Szczecinie z pewnością coś znajdziesz. Opinia użytkowników w tym wypadku to sprawa bezcenna i warto się nią sugerować. Pozdrawiam.hakanos007 pisze:Pamiętaj że niekompetentny fachowieć spier... by Ci nawet instalacje prinsa..
Nie aż takie znaczenie ma tu marka instalacji co raczej odpowiedni montaż i dobranie podzespołów