[B4 ABK] Z jakiej firmy brać tarcze hamulcowe.
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
[B4 ABK] Z jakiej firmy brać tarcze hamulcowe.
Witam all. Wiem że były podobne tematy, ale często nic konkretnego z nich nie idzie sie dowiedzieć. Stanąłem przed koniecznością wymiany tarcz hamulcowych. Oblukałem już w kilku miejscach w okolicy jak i na necie. W jednym sklepie w okolicy powiedzieli ok. 100 zł za jak to określił włoski lub polski zamiennik - konkretniej nie potrafił się wypowiedzieć, gdy zapytałem o firme. W innym gdzie pracuje kolega ceny 115 lub 140; zapomniałem jednak podpytać od kogo to... Musze szybko coś kupić, bo w weekend dłuższa trasa, więc pytanie do was koledzy. Z jakim znaczkiem warto brać? Jakie unikać? Przedział cenowy pośredni, czyli nie chce sie pakować w takie za 180 czy 200 zł, ale też nie takie że komplet za 100.
Na allegro znalazłem wentylowane (bo takie mam) DELPHI za 85 zł. Niby firma znana, powiązania z GM, ale nie wiem czy warto bo gdzies na jakimś forum jeden koleś bardzo na nie narzekał. ATE znowu cena troche zaporowa...
A może jakieś adresy sklepów znacie byle nie IC.
Na allegro znalazłem wentylowane (bo takie mam) DELPHI za 85 zł. Niby firma znana, powiązania z GM, ale nie wiem czy warto bo gdzies na jakimś forum jeden koleś bardzo na nie narzekał. ATE znowu cena troche zaporowa...
A może jakieś adresy sklepów znacie byle nie IC.
elektronic, kup raczej znanego producenta żebyś nie musiał zaraz znowu kupować kolejnego kompletu.Ja polecam Brembo aczkolwiek jedni chwalą inni nie ale ja u siebie nie miałem z nimi kłopotów.Teraz mam Mikodę nacinaną i nawiercaną i...te tarcze dają radę i naprawdę jestem z nich zadowolony.Koszt nie wielki w porównaniu do np.EBC Turbo Grove.
- percevalle
- Audi 80 Klub
- elektronic
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
To już brał te nawiercane i nacinane, bo cena podobna a za to wygląd hmmm 8-)
A klocki sportowe rzeczywiście czy pseudosportowe?
Truesport będą działać najlepiej jak będą odpowiednio zagrzane, tak że myślę że w cywilu to się nie sprawdzą. Chyba że to takie heble jak zwykłe tylko nalepka inna i cena x 2
A klocki sportowe rzeczywiście czy pseudosportowe?
Truesport będą działać najlepiej jak będą odpowiednio zagrzane, tak że myślę że w cywilu to się nie sprawdzą. Chyba że to takie heble jak zwykłe tylko nalepka inna i cena x 2
- elektronic
- Forum Audi 80
- percevalle
- Audi 80 Klub