Witam,
chciałbym się Was poradzić, czy skrzynia którą mam w samochodzie na pewno pochodzi od TDI czy też przypadkiem nie została zamontowana od jakiejś benzynówki.
Zaniepokoiło mnie to, że przy 4000obr na 5 biegu mam ok. 140km/h.
Dla benzyny to chyba normalny wynik, ale dla diesla chyba raczej nie?
W związku z tym mam pytanie w sprawie zbliżającej się wymiany sprzęgła - czy jeśli okaże się, że to nie skrzynia z TDI to sprzęgło może być oryginalne do 1Z czy muszę kombinować aby było takie same jak skrzynia?
[TDI 1Z] Czy to napewno skrzynia od TDI-ka?
Re: [TDI 1Z] Czy to napewno skrzynia od TDI-ka?
wygląda że z PB , powinno być na ori skrzynce przy 140km/h 5b ok 3000rpmklekocix pisze:Witam,
chciałbym się Was poradzić, czy skrzynia którą mam w samochodzie na pewno pochodzi od TDI czy też przypadkiem nie została zamontowana od jakiejś benzynówki.
skrzynia z PB większość p&p do sprzęgła i zamachu TDI , obstawiam że poza skrzynia reszta to TDI bo nie ma sensu wymieniać ,tylko mnie zastanawia jaką masz skrzynię i półosieklekocix pisze:W związku z tym mam pytanie w sprawie zbliżającej się wymiany sprzęgła - czy jeśli okaże się, że to nie skrzynia z TDI to sprzęgło może być oryginalne do 1Z czy muszę kombinować aby było takie same jak skrzynia?
Jak chcesz to możesz do mnie podjechać to sprawdzę
Re: [TDI 1Z] Czy to napewno skrzynia od TDI-ka?
Vision pisze:wygląda że z PB , powinno być na ori skrzynce przy 140km/h 5b ok 3000rpmklekocix pisze:Witam,
skrzynia z PB większość p&p do sprzęgła i zamachu TDI , obstawiam że poza skrzynia reszta to TDI bo nie ma sensu wymieniać ,tylko mnie zastanawia jaką masz skrzynię i półosieklekocix pisze:W związku z tym mam pytanie w sprawie zbliżającej się wymiany sprzęgła - czy jeśli okaże się, że to nie skrzynia z TDI to sprzęgło może być oryginalne do 1Z czy muszę kombinować aby było takie same jak skrzynia?
Jak chcesz to możesz do mnie podjechać to sprawdzę
W takim razie jeśli dobrze rozumiem - to krótsza skrzynia z PB równa się mniejszej prędkości maksymalnej ale za to lepszemu przyspieszeniu niż seryjne TDI?