[B3/B4] Podswietlenie zegarów
[B3/B4] Podswietlenie zegarów
Witam mam dość nie typowy problem pali mi się cięgle bezpiecznik od podświetlania zegarów zakładałem tez bezpiecznik 25 ale go od razu pali jak włączę światła co to możne być??
80 b4
80 b4
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez KOZI5, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Sprawdź wiązkę idącą od karoserii do klapy bagażnika bo podświetlanie tablicy rejestracyjnej jest na tym samym bezpieczniku.
To typowa usterka, z wierzchu wiązka może wyglądać OK ale te kabelki w środku strasznie lubią się przełamywać. Na próbę możesz rozłączyć kostkę wiązki klapy bagażnika znajdującą się za prawą tylną lampą.
To typowa usterka, z wierzchu wiązka może wyglądać OK ale te kabelki w środku strasznie lubią się przełamywać. Na próbę możesz rozłączyć kostkę wiązki klapy bagażnika znajdującą się za prawą tylną lampą.
[ b4 cabrio ] witam ja tez mam podobny problem nie podswietla mi licznikow i malych zegarow , oswitlenie dzialalo 1 dzien po odbiorze od elektryka ktory reanimowal wiazke w bagazniku ... gdzie jeszcze moze robic sie zwarka ??
ps.
- podswietlenie rejstracji wczoraj robilem ( kable zaizolowane zarowki nowe )
- bezpiecznik nr14 (10A) jest caly a podswietlenia dalej nie ma
- jezeli w schowku zarowka bedzie ok to gdzie szukac dalej ?
ps.
- podswietlenie rejstracji wczoraj robilem ( kable zaizolowane zarowki nowe )
- bezpiecznik nr14 (10A) jest caly a podswietlenia dalej nie ma
- jezeli w schowku zarowka bedzie ok to gdzie szukac dalej ?
- mechatomek
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Może spalona ścieżka idąca do wyjścia liczniki → te rzeczy które wymieniłeś. Zobacz czy wychodzi napięcie z pinu 5 żółtej kostki przewód szaro-niebieski.miki1133 pisze:Koledzy a ja mam dziwniejszy problem ponieważ licznik mam normalnie podświetlony ale za to nie mam podświetlonych dodatkowych zegarów i pokręteł co może być przyczyną ??(a ps. dodam że zapalniczka w tunelu środkowym się podświetla i bezpieczniki sprawdzon