panowie przy wbiajniu 3 zgrzyta przy powyzej 2tys obrotow obstawiam na synchronizator ..
piszac do swego skleou meila znalezli mi synchronizator o numerze OE 014311295D lecz nie jest on pewny czy bedzie pasowac dlatego jeszcze bedzie szukał i jutro da mi zanc na 100% macie jakis dostep gdzies zeby to sprawdzic czy czesc o tym numerze bedzie pasowac do CNY..
[b4 abt cny] synchronizator 3 biegu
-
- Forum Audi 80
Według ETKI pierścień synchronizujący biegu trzeciego ma numer 012 311 295 F; można zastosowac też 012 311 312 D... Być może w dalszej przyszłości numer został zmieniony... Według ETKI ten synchronizator pasuje do wszystkich skrzyń...
Ogólnie dodam od siebie, że jeżeli padł ci pierścień synchronizujący, to naprawa est nieopłacalna ze względu na koszt części oraz koszt robocizny, które przewyższają wartość skrzyni... Sam sobie jej nie rozłożysz, bo ściągacze się łamią, a młotkiem to sobie można...
Samo to, że ci zgrzyta to nie tragedia, możesz dłuuugo na tym pojeździć... wymień olej w skrzyni na początek, a potem się nie martw, jak sięwyzgrzyta, to zmienisz skrzynie
Ogólnie dodam od siebie, że jeżeli padł ci pierścień synchronizujący, to naprawa est nieopłacalna ze względu na koszt części oraz koszt robocizny, które przewyższają wartość skrzyni... Sam sobie jej nie rozłożysz, bo ściągacze się łamią, a młotkiem to sobie można...
Samo to, że ci zgrzyta to nie tragedia, możesz dłuuugo na tym pojeździć... wymień olej w skrzyni na początek, a potem się nie martw, jak sięwyzgrzyta, to zmienisz skrzynie
-
- Forum Audi 80
tu masz o tym jak wbić bieg nawet bez sprzęgła https://audi80.pl/80-b4-abt-zejscie- ... 916,15.htm
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ztym że jak ma wyrypane synchronizatory to może skrzynie rozwalić.grze pisze:tu masz o tym jak wbić bieg nawet bez sprzęgła https://audi80.pl/80-b4-abt-zejscie- ... 916,15.htm
Nie chodziło mi o to żeby wbijał bez sprzęgła, tylko żeby przeczytał ten wątek i żeby się nauczył wbijać biegi przy odpowiednich obrotach tak aby oszczędzić te synchronizatory. Może się mylę ale wydaje mi się, że w ten sposób możnaby wbijać biegi nawet z zupełnie wywalonymi synchronizatorami. Jeśli się mylę, to mnie poprawcie :roll:
-
- Forum Audi 80