witam ponownie.obecnie walcze ze swiatłami przednimi i mam wiele pytan.kruszynka w dalszym ciagu jest w fatalnym stanie ale z tygodnia na tydzien ma się lepiej .
świetlny problem polega na tym iż znikaja swiatła przednie.mam pajaka z czterema wajhami .swiatła postojowe palą na raz do góry na dwa nie dzieje sie nic po właczeniu swiateł wajhą dlugą palą światła drogowe ale krótka wajha na 2 juz nie daje swiateł ale po załaczeniu guzika pala długie ale gasna mijania aha w tej pozycji pala tak ze przeciwmgielne.ale po wyłaczeniu wszystkiego z samego guzika mozna zapalic tylko przeciwmgielne.poprostu kołowrotek .podobno przyczyna tkwi w przełacznikach w pólce czy moga byc zamienione kostki od właczników swiateł przeciw mgielnych z i tu własnie jest problem bo oba sa chyba identyczne .ogólnie wszysrtkie swiatła sda tylko jak je odpalic
[b3 80 1.8s ]dyskoteka ze światłami z przodu
dzis był ciag dalszy swiateł....wiec najpierw pomieszałem włacznikami obok półki schowka.jest lepiej przeciwgielne tył i przód właczaja sie tak jak ma byc.czyli problem był tez i w owych włacznikach.swiatła juz pala sie tak jak ma byc ,czyli mała dzwignia na raz postojowe na dwa maja byc mijania .druga dzwignia ta wieksza odpala drogowe długie.i na tym koniec rewolucji.swiatła długie swieca postojowe tez .nie działaja mijania prad do bezpieczników nie dochodzi .po podaniu plusa na bezpiecznik od swiatła mijania pala sie fajnie .aha nie działa tez hymm miganie długimi .teraz co robic dalej ,wypadało by zdiąć kierownice i odpiac kostke przy pajaku i tam na krótko w kostce badać prądy czy przechodzą dalej ,jeśli tak i wszystko by swieciło zostaje zdemontowania pająka i remont?
jeszcze jedno pytanie czy niezbyt dobrze działająca stacyjka moze tez byc powodem tych świetlnych kłopotów?aha hehe i czy da sie wypiąć wtyczke z pająka bez zdejmowania kierownicy?
jeszcze jedno pytanie czy niezbyt dobrze działająca stacyjka moze tez byc powodem tych świetlnych kłopotów?aha hehe i czy da sie wypiąć wtyczke z pająka bez zdejmowania kierownicy?
aha spox a jeszcze pytanie czy wtyczka wchodzaca do pajaka ta swietlna jest jakos zabezpieczona typu zatrzaski które trzeba wcisnac lub wygiac by sciagnac ja z pajaka?mam juz opis kabli :Przewody włącznika świateł postojowych i mijania.
- gruby czerwony - +12V
- gruby żółty - światła mijania
- zielono-czerwony - światło postojowe prawe
- zielono-czarny - światło postojowe lewe
z elektryki jestem noga wiec chce sie spytac które kabelki z czym zewrzec na krótko by zbadac samo przewodnictwo okablowania .bo one ida chyba parami i tak je trzeba pozwierac ?
- gruby czerwony - +12V
- gruby żółty - światła mijania
- zielono-czerwony - światło postojowe prawe
- zielono-czarny - światło postojowe lewe
z elektryki jestem noga wiec chce sie spytac które kabelki z czym zewrzec na krótko by zbadac samo przewodnictwo okablowania .bo one ida chyba parami i tak je trzeba pozwierac ?