zalezy dla kogo... troche tak podchodzi pod "tuning" agro?Linchof pisze:Te diodowe to tylko ładnie wyglądający dodatek.
[b4] Lampy przednie tuning - Dayline, Angel Eyes i inne
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Listwa led
Chłopaki, a jak podlaczyc takie światła pod przełacznik halogenów?
Ja nie mam ich, ale przełacznik z kablami jest, ida jakies po dwów stronach do zderzaka, strasznie zasniedziale to pewnie te. jest bezpiecznik, ale nie wiem jaki to musi byc przekaznik....
Ja nie mam ich, ale przełacznik z kablami jest, ida jakies po dwów stronach do zderzaka, strasznie zasniedziale to pewnie te. jest bezpiecznik, ale nie wiem jaki to musi byc przekaznik....
-
- Forum Audi 80
[Lampy Angle eys] do audi coupe
Poczytałem trochę na forum o tych lampach ale nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi.
Mam zamiar kupić te lampy http://moto.allegro.pl/item1176964952_l ... black.html
Interesuje mnie to czy homologacja tych lamp E6 dopuszcza je do ruchu w naszym kraju?
Jak wygląda sprawa podłączenia gdy kierunkowskazy mam w zderzaku?
I czy pasują one P&P?
Wiem że parę osób z forum je miało lub ma zamontowane i jak to jest z ich jakością świecenia?
Wiem że ori są o 1000% razy lepsze 8-) Ale jeśli te są oki to trochę trzeba popracować nad tym srebrnym interesem i paskiem na górze i może to nie wyglądać aż tak żle.Powiem tak zależy mi na montażu ksenonów a te lampy spełniają chyba te wymagania
Mam zamiar kupić te lampy http://moto.allegro.pl/item1176964952_l ... black.html
Interesuje mnie to czy homologacja tych lamp E6 dopuszcza je do ruchu w naszym kraju?
Jak wygląda sprawa podłączenia gdy kierunkowskazy mam w zderzaku?
I czy pasują one P&P?
Wiem że parę osób z forum je miało lub ma zamontowane i jak to jest z ich jakością świecenia?
Wiem że ori są o 1000% razy lepsze 8-) Ale jeśli te są oki to trochę trzeba popracować nad tym srebrnym interesem i paskiem na górze i może to nie wyglądać aż tak żle.Powiem tak zależy mi na montażu ksenonów a te lampy spełniają chyba te wymagania
- hakanos007
- Forum Audi 80
a jaki xeneno? Taki prawdziwy czy HID z alledrogo??bodzio1819 pisze:Powiem tak zależy mi na montażu ksenonów
Bo jeśli HID i jeszcze te lampy to może być tak, że jak zacznie padać wieczorem to nic nie będziesz widział.
Moja rada jest taka, jeśli nie ori soczewki i "prawdziwy" xenon" to zainwestu w dobre żarówki np night breaker firmy Osram i zostań przy ori lampach zespolonych.
-
- Forum Audi 80
- Miloslupsk
- Forum Audi 80
Mam te lampy tymczasowo u siebie. Bzdura, że świecą źle z HID (chińskim). Ładnie rozpraszają światło i nocą wszystko dobrze widać. Wady? Parują tak, że maskara :shock: Dzisiaj nieco doszczelniłem jedną z nich - zobaczę efekt z rana w porównaniu z tą, w której nie grzebałem. Założone na aucie, podobają mi się. Po kilku dniach, w jednej z lamp, prawdopodobnie szlag trafił diody z ringów lub coś się stało z tym układzikiem, pod który są podłączone. Mimo wszystko wrócę do ori lamp lub ori soczewki. Zawsze to mniej problemów i niespodzianek w trasie. Wygląda to tak:
-
- Forum Audi 80
O nawet ładnie to wygląda tylko żeby nie ten srebrny pasek ale to można sobie zrobić.No ładnie to wygląda.Mówisz że jakieś niespodzianki w czasie jazdy?A coś konkretnie stało się?Jak z montażem żadnych problemów nie było?Jak z wiązką nic nie trzeba przerabiać?A przede wszystkim widać że to chińskie po wykończeniu?Jaki hid masz zamontowany?
- Miloslupsk
- Forum Audi 80
Też tak myślałem. Jednak klosz tak łatwo nie schodzi. Bałem się użyć więcej siły aby nie pękł.bodzio1819 pisze:żeby nie ten srebrny pasek ale to można sobie zrobić.
Zero problemów z montażem. Wszystko ładnie pasi. Wiązki nie trzeba przerabiać. Podłączasz wtyczkę i działa. HID mam chiński H1 5000K. Wykończenie jest przyzwoite, powiedziałbym, że nawet niezłe. Wcześniej jednak radzę przejechać sylikonem kilka miejsc aby zmniejszyć parowanie.Jak z montażem żadnych problemów nie było?Jak z wiązką nic nie trzeba przerabiać?A przede wszystkim widać że to chińskie po wykończeniu?Jaki hid masz zamontowany?
-
- Forum Audi 80
- Miloslupsk
- Forum Audi 80
Na przeglądzie ? Z HID, nie przejdziesz z dwóch prostych powodów: brak spryskiwaczy lamp oraz fakt że soczekwa w tej lampie nie ma homologacji na xenon. Pozostają zatem - znajoma stacja diagnostyczna lub liczyć na to, że gościu nie zauważy co w lampach piszczy :mrgreen: Na zwykłych H1, nie widzę przeciwwskazań do tego aby przeglądu autko nie przeszło. Co do sylikonowania to przede wszystkim trzeba zasylikonować gumowe pokrywki od dołu lampy (prowadzone są przez nie diody do ringów). Potem jedziesz całą lampę dookoła i jest w miarę nieźle.
Apropos ringów - ja u siebie tą rozłączyłem. Jako postoje, zostawiłem tylko paski w górnej części lampy.
Apropos ringów - ja u siebie tą rozłączyłem. Jako postoje, zostawiłem tylko paski w górnej części lampy.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
Miloslupsk, zapomniales jeszcze o zawieszce samopoziomujacej... ale wiadomo ze w '92 w bmw nikt o tym nie slyszal wiec niktore auta moga przejsc z wymienionymi wyzej przez Miloslupsk, warunkami ;p
adama, mam to samo zdanie... ok, te anioly w bordowym cabrio jeszcze wygladaja, ale ringi? e-e... moje zdanie, a wiem ze Kamil robisz auto konkretnie pod siebie wiec luzzz ;]
adama, mam to samo zdanie... ok, te anioly w bordowym cabrio jeszcze wygladaja, ale ringi? e-e... moje zdanie, a wiem ze Kamil robisz auto konkretnie pod siebie wiec luzzz ;]