[b4 all] climatronik ??
ja nie przerabiałem zwykłej klimy na klimatronika tylko montowałem całą klimę ponieważ nie miałem wcześniej klimatyzacji i 1500 + - kwota to całkowity koszt zestawu i nabicia montaż we własnym zakresie a co do przerobienia to inna jest obudowa nagrzewnicy ponieważ ma silniki które sterują klapami dwa czujniki nasłonecznienia jeden w deske jeden w sufit i masę kabli które trzeba wpiąć w wiązkę samochodu ,bez tych czujników też działa ale tak samo jak w normalnej po prostu nie reguluje automatycznie temperatury.
dydo85, trzy posty wyzej jest to napisane
"Jesli masz klime manualna , zakładasz sterowanie , czujniki nasłonecznienia , silniczki , wiazke i jedziesz z koksem ."
Co do tego czy sie oplaca, to jest podzielone zdanie, to tak samo jak np tuning mechaniczny silnika wolnossacego wydasz kupe kasy a pozniej i tak tego nie odzyskasz przy ew. sprzedazy auta. Jesli Ci o to chodzi.
Dla mnie warto wydac ta kase jesli nie zamierzasz rozstac sie z autem w najblizszym czasie i jesli sporo czasu w nim spedzasz.
"Jesli masz klime manualna , zakładasz sterowanie , czujniki nasłonecznienia , silniczki , wiazke i jedziesz z koksem ."
Co do tego czy sie oplaca, to jest podzielone zdanie, to tak samo jak np tuning mechaniczny silnika wolnossacego wydasz kupe kasy a pozniej i tak tego nie odzyskasz przy ew. sprzedazy auta. Jesli Ci o to chodzi.
Dla mnie warto wydac ta kase jesli nie zamierzasz rozstac sie z autem w najblizszym czasie i jesli sporo czasu w nim spedzasz.
W klimatroniku nie ma tam nic takiego w kompresorze.matrock pisze:a powiedzcie mi koledzy co jest z czujnikiem w kompresorze klimatyzacji. manualna klima tego niema a z tego co wiem to w climatroniku juz taki czujnik jest, podobno czujnik dziala jak czujnik ABS, jesli niewidzi pracy sprezarki to nieuruchomi klimy...
zwykłe sprzęgło magnetyczne i tyle jak w zwykłej klimie. Tylko sterownik klimatronika płynnie reguluje napięciem na tym sprzęgle w odróżnienie od ciągłej pracy na max w klimie manualnej.
[ Dodano: 2012-04-21, 14:11 ]
Niestety nie podejdzie. A100/A6 C4 ma w innych miejscach nagrzewnicę, parownik klimy, obudowę nawiewu i inaczej skonstruowane klapy.voltan91 pisze:Odkopie ten temat żeby nie zakładać nowego.
Czy Climatronic z audi S4 C4 (Audi 100) przypasuje mi do B4?
Chodzi głównie o wszystkie klapy i silniczki które nimi sterują.
Moja czarnula ma obecnie klimke manualną.
Panel klimatronika tez jest inny bo z tego co pamietam jest szeroki na 22cm
Na pewno nic nie podejdzie w trybie Plug'n'Play za dużo rzeźby zeby się z tym bawić.
Łatwiej znaleźć kompletny klimatronik do B4 i przełożyć wszystko bazując na klimie manualnej.