[90 B3 2,3 20V 7A] brak prądu na elektromagnesie rozrusznika
[90 B3 2,3 20V 7A] brak prądu na elektromagnesie rozrusznika
Mam pewien problem z rozruchem rozgrzanego silnika. Próbując uruchomić auto, 1. przekręcam kluczyk - zapalają się kontrolki, 2. drugi stopień - powinien być rozruch - ale nie ma - kontrolki (jak zawsze) delikatnie przygasają, pompa paliwa chodzi i nic rozrusznik stoi. Rozrusznik ok, co do elektromagnesu nie byłem pewien więc wymieniłem na nowy. Generalnie jak auto jest zimne to jest ok, ale wystarczy sie przejechać i go rozgrzać i koniec. Myślę, że to wina instalacji. Elektromagnes nie dostaje prądu tym cienkim kabelkiem, bo jak zewrę na rozruszniku to pali. Może to wina stacyjki, albo jest jeszcze po drodze jakiś przekaźnik? Coś może się usmaliło i jak się rozgrzewa to juz nie daje styku? Czy może ktoś miał podobny problem?
-
- Forum Audi 80
Piotrek jako pierwsze sprawdz ten cienki kabelek o którym piszesz :idea: moze być przerwany ,złamany w izolacji(jak zimny kurczy sie i końcóki sie zwieraja jak zimny oddalaja sie od siebie i gubia styk.
Na poczatek wymień cały odcinek znajdujacy sie w komorze silnika :idea: ,jesli nie pomoże
wymień kostkę stacyjki,koszt do 30 zł,opis w szukajce.Powodzenia.
Na poczatek wymień cały odcinek znajdujacy sie w komorze silnika :idea: ,jesli nie pomoże
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To możesz sprawdzić przekaźnik z gniazda 8 w skrzynce bezp. http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 1e1ca7a75b
fredi99vv pisze:Piotrek jako pierwsze sprawdz ten cienki kabelek o którym piszesz :idea: moze być przerwany ,złamany w izolacji(jak zimny kurczy sie i końcóki sie zwieraja jak zimny oddalaja sie od siebie i gubia styk.
Kostka stacyjki była pęknięta. Koszt 24 zł. Dziękuję za radę