[80B4 1,9TDI 1Z] Kontrolka paliwa
-
- Forum Audi 80
[80B4 1,9TDI 1Z] Kontrolka paliwa
Witam
Mam pytanie, ponieważ kiedy stoję np. w korku wskaźnik paliwa pokazuje mi pierwszą bialą kreskę, a w czasie jazdy ucieka grubo poniżej jej, nawet czasem jest na 1 czerwonej(od prawej patrząc) a potem kiedy znów się zatrzymam wraca na białą kreskę, czy coś jest rozregulowane czy taki urok? Czy w 1z jest jakaś kontrolka rezerwy, która mryga jak brakuje paliwa? Czy na połowie baku można ustawić rezerwę w jakiś sposób, lub na pełnym? Dzięki z góry za odp
Pozdrawiam
Mam pytanie, ponieważ kiedy stoję np. w korku wskaźnik paliwa pokazuje mi pierwszą bialą kreskę, a w czasie jazdy ucieka grubo poniżej jej, nawet czasem jest na 1 czerwonej(od prawej patrząc) a potem kiedy znów się zatrzymam wraca na białą kreskę, czy coś jest rozregulowane czy taki urok? Czy w 1z jest jakaś kontrolka rezerwy, która mryga jak brakuje paliwa? Czy na połowie baku można ustawić rezerwę w jakiś sposób, lub na pełnym? Dzięki z góry za odp
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
jak ustawia się wskaźnik jest na forum (mniej wiecej chodzi o to by w baku było równe 4 l paliwa i wowczas ustawiasz na pierwszą czerwoną kreskę)
a Audi 80 nie ma kontrolki rezerwy
wydaje mi się, że ten typ tak ma bo ja podobnie mam u siebie.
Co zakręt, wzniesienie itp wskazowka pokazuje mi inną wartość.
Poza tym nazwa tematu nie odzwierciedla problemu
Poza tym nazwa tematu nie odzwierciedla problemu
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Ot i wszystko na temat .Dodam tylko że faktycznie ten typ tak ma bo i u mnie wskazania trochę się wahają w zależności czy sie stoi czy jedzie.krzysiek_b pisze:jak ustawia się wskaźnik jest na forum (mniej wiecej chodzi o to by w baku było równe 4 l paliwa i wowczas ustawiasz na pierwszą czerwoną kreskę)
-
- Forum Audi 80
mam jeszcze pytanie do kolegów, czy nie do końca podłączony czujnik temp(niebieska wtyczka, przy rurze z płynem chłodzącym, dochodzącej do głowicy jak dobrze pamiętam) może powodować błędne wskazania na wskaźniku temp silnika? ponieważ dziś kiedy jechałem trasę około 120km silnik pokazywał 60-65 stopni, co wydaje mi się za mało, po przyjechaniu do domu dotknąłem węże, i ni jak to nie wyglądało na 60 stopni, a na parę stopni więcej więc zobaczyłem na ten czujnik i był nie do końca jakby podłączony, więc wpiąłem tą wtyczkę do końca, i przejechałem się rozgrzewając silnik do temp roboczej i teraz wskazywało ok, czyli 85,5 stopnia, i czy może mi ktoś powiedzieć co może powodować stuki w prawym kole przy do końca skręconych kołach w prawo?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Spidan ,Ruvil ,GKNManiekMazowsze pisze:jeszcze zapytam jakiej firmy polecacie przeguby?
tego to nie wiem ale te które wymieniłem są na pewno OK. Zaraz nam się dostanie za pisanie nie na tematManiekMazowsze pisze:chodzi mi o takie jak montują fabrycznie lub przy wymianie w serwisie, no oryginalne no;)
-
- Forum Audi 80
jakbym założył wątek apropo przegubów to bym dostał upomnienie, że zaśmiecam forum;) a tak wszystko w jednym wątku:) tak myślałem właśnie o Ruvilu, i nawet nie wiem czy nie zakładają tego fabrycznie, tak czy siak dzięki:)
Pozdrawiam
PS. Jaki przegub mam kupić, bo są jakieś wewnętrzne i zewnętrzne, a ja się nie znam;) kupić cały komplet we i zew?
Pozdrawiam
PS. Jaki przegub mam kupić, bo są jakieś wewnętrzne i zewnętrzne, a ja się nie znam;) kupić cały komplet we i zew?
Przegub wewnętrzny jest przy skrzyni a zewnętrzny przy kołach i taki kup najlepiej Lobro lub Spidan polecam takie posiadam <ok>
Coś takiego http://allegro.pl/item1161611482_przegu ... coupe.html
Coś takiego http://allegro.pl/item1161611482_przegu ... coupe.html
-
- Forum Audi 80
http://allegro.pl/item1180204124_audi_8 ... rmany.html
zamówiłem taki:) chyba będzie dobry;)
Pozdrawiam
PS. znaczy tej firmy, akurat nie ta aukcje wkleiłem
zamówiłem taki:) chyba będzie dobry;)
Pozdrawiam
PS. znaczy tej firmy, akurat nie ta aukcje wkleiłem