[B3/B4] Wyciąganie boczków, podsufitki, szyberdachu
[B3/B4] Wyciąganie boczków, podsufitki, szyberdachu
Ostatnio urwała mi sie owiewka szyberdachu i żeby ją wymienić muszę ściągnąć boczki + podsufitka i cały szyberdach. Całość nie jest skomplikowanie złożona jednak roboty przy tym jest trochę. Niżej foto-story. Sorki za jakość zdjęć ale to niestety tylko telefon.
Opis i zdjęcia na: http://audi.pacula.eu/?p=17
Opis i zdjęcia na: http://audi.pacula.eu/?p=17
Ostatnio zmieniony 19 lis 2008, 15:51 przez OGr, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Zacznę od tego, że sam dziś chciałem rozebrać w mojej rozbitej niuni, żeby go przełożyć do drugiej, ale coś słabo mi idzie, lecz zauważyłem, że tapicerka trzyma się na spręzynach i być może one mają coś tam do rzeczy odchyl szybedrach i po prostu zajrzyj tam od zewnątrz.GRZEGI84 pisze:koledzy a ja mam trochę inny problem, mianowicie jak uchylam szyberdach to nie podnosi sie tapicerka, co to może byc ?? może jakieś foto
Może ktoś mi powie, czy da się rozebrać szyberdach od zewnątrz i jak to zrobić
Z GÓRY DZIĘKI!!!
-
- Forum Audi 80
odkleiła Ci się ta część. aby było dobrze musisz ją przykleić do części metalowej...GRZEGI84 pisze:koledzy a ja mam trochę inny problem, mianowicie jak uchylam szyberdach to nie podnosi sie tapicerka, co to może byc
po części masz rację ale te sprężyny powodują że podczas uchylania szyberka klapka z tapicerką tak samo się uchyla.maciek12 pisze:zauważyłem, że tapicerka trzyma się na spręzynach i być może one mają coś tam do rzeczy
jeśli posiadasz nadwozie w sedanie to bez problema na zewnątrz wyjmiesz szybra. jeśli avant... niestety od środka pozostaje się bawićmaciek12 pisze:Może ktoś mi powie, czy da się rozebrać szyberdach od zewnątrz i jak to zrobić
w sedanie musisz schować cały szyber, ukarzą się śrubki. wykręcasz tzw. soczewkowe oraz te które są najbardziej usytuowane przy końcu szybra