[c4 avant 2.8 quattro]zmiana podświetlenia na czerwone
- hakanos007
- Forum Audi 80
[c4 avant 2.8 quattro]zmiana podświetlenia na czerwone
Witam Koledzy.
Na wstępie chciał bym zaznaczyć iż użyłem szukajki ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi tym bardziej dotyczącej modelu c4.
Z racji tego że czeka mnie naprawa kilku przepalonych żaróweczek na zegarach i desce rozdzielczej zastanawiam się nad zmianą koloru podświetlenia na pięknie rasowy czerwony audi-kolor:D
Teraz moje pytanie..jest szansa na taką zmianę??chodzi mi o pełny efekt..razem z panelem klimatronika itp.Domyślam się że sama zmiana koloru żaróweczek nic nie da..pewnie są tam ori pomarańczowe tarczki itp.
Za zainteresowanie i podpowiedzi wielkie dzięki
Na wstępie chciał bym zaznaczyć iż użyłem szukajki ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi tym bardziej dotyczącej modelu c4.
Z racji tego że czeka mnie naprawa kilku przepalonych żaróweczek na zegarach i desce rozdzielczej zastanawiam się nad zmianą koloru podświetlenia na pięknie rasowy czerwony audi-kolor:D
Teraz moje pytanie..jest szansa na taką zmianę??chodzi mi o pełny efekt..razem z panelem klimatronika itp.Domyślam się że sama zmiana koloru żaróweczek nic nie da..pewnie są tam ori pomarańczowe tarczki itp.
Za zainteresowanie i podpowiedzi wielkie dzięki
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- hakanos007
- Forum Audi 80
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tu https://audi80.pl/b3-b4-zegary-czerw ... vt4777.htm chłopaki kombinowali z e zmianą podświetlenia na czerwone.
Wydaje mi się, że jak zastosujesz żarówki z czerwonymi kapturkami, to powinno być git.
Wydaje mi się, że jak zastosujesz żarówki z czerwonymi kapturkami, to powinno być git.
Kolego podpowiem Ci tak...nie trzeba nic w blacie zmieniać ani rzeżbić jakiś specjalnych oprawek...jutro z rana cykne fotkę i pokaże co trzeba włożyc zamiast ori żaróweczek aby się elegancko świeciło na czerwono...tylko odrazu powiem że ja to kupiłem u siebie w wawie na wolumenie a gdzie u Ciebie takie znajdziesz to juz nie wiem...może jeszcze zaraz cykne jak to po ciemku wygląda i wstawię...Pozdro
[ Dodano: 2010-08-11, 22:51 ]
niestety u mnie na aparacie kiepski efekt...nie widac tak koloru...ale tu masz fotke co mam włożone, tylko nie wiem jak to się nazywa. ...wchodzi idealnie, szkiełko jest jak by wklęsłe (typ chyba FLUX) i świeci właśnie na czerwono. mimo ze szkiełko jest białe a obudowa różowa to prosząc w sklepie mówisz by świeciło na czerwono...w każdym elektrycznym powinni wiedzeć o co chodzi. Ja mówiłem że to deski rozdzielczej i pokazałem ori co by napewno rozmiarem wpasowało. tylko z tyłu jest trochę dłuższe ale to nie przeszkadza. Efekt krwisto czerwone podświetlenie mimo pomarańczowej tarczy...Polecam i mam nadzieję że pomogłem.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2010-08-11, 22:51 ]
niestety u mnie na aparacie kiepski efekt...nie widac tak koloru...ale tu masz fotke co mam włożone, tylko nie wiem jak to się nazywa. ...wchodzi idealnie, szkiełko jest jak by wklęsłe (typ chyba FLUX) i świeci właśnie na czerwono. mimo ze szkiełko jest białe a obudowa różowa to prosząc w sklepie mówisz by świeciło na czerwono...w każdym elektrycznym powinni wiedzeć o co chodzi. Ja mówiłem że to deski rozdzielczej i pokazałem ori co by napewno rozmiarem wpasowało. tylko z tyłu jest trochę dłuższe ale to nie przeszkadza. Efekt krwisto czerwone podświetlenie mimo pomarańczowej tarczy...Polecam i mam nadzieję że pomogłem.
Pozdrawiam
- hakanos007
- Forum Audi 80
Nie powiem Ci jak jest w climatroniku bo go nie posiadam, mam zwykłe pokrętła. W pokrętłach są żaróweczki wtykane. Takie same są w 3 dodatkowych zegarkach. Pokręteł jeszcze nie ruszałem ale w wskażnikach na dole poprostu uciąłem ta wsówkę i 2 gołe kabelki wsadziłem pod skrzydełka w diodach takich samych jak do tarcz. Jeszcze co do efektu na tarczach to szczeze mówie ze są 2 punkty gdzie świeci delikatnie mocniej. O ile pamiętam to w okolicach 70km i 180km na liczniku. Poprostu tam chyba dioda jest bliżej tarczy przez co punktowo trochę mocniej świeci. ale szczerze przy jezdzeniu gdzie sporadycznie spojrzysz na licznik bądz kątem oka nawet tego niedostrzeżesz. daje linka gdzie można te diody kupić i fotkę poprzedniej żaróweczki oraz jak zamontowałem diodę w dodatkowym wskazniku. jak jeszcze coś wyjaśnic to pisz
http://moto.allegro.pl/item1184245623_z ... orady.html
na zdjęciu gdzie świeci dioda to obok jest jeszcze stary pomarańcz więc nie kieruj się tamtym kolorem
http://moto.allegro.pl/item1184245623_z ... orady.html
na zdjęciu gdzie świeci dioda to obok jest jeszcze stary pomarańcz więc nie kieruj się tamtym kolorem
zawsze się da gdzieś wcisnąc jakąs dodatkową folie bądz diodke . shellah skoro juz temat sie kręci o podświetleniu w środku to może podpowiedziałbys mi jak wygląda sprawa w przełącznikach szyb?? bo widzę że ty rzezbiłeś sterowanie lusterkami to może wiesz jak tam jest?? tak samo też na te małe żaróweczki?? jak tam do nich się dostać??
- hakanos007
- Forum Audi 80