Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1,6+LPG] Zimny silnik traci obroty

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Amper

[B3 1,6+LPG] Zimny silnik traci obroty

Post autor: Amper » 14 sie 2010, 08:16

Witam

Od jakichś 2 dni moje Audi ma problem z pracą na zimnym silniku. Po odpaleniu traci obroty i gaśnie, muszę cały czas trzymać pedał gazu ponieważ jak tylku puszczę to od razu gaśnie. Dzieje się tak zarówno na gazie jak i na benzynie. Dziś rano wyszedłem wcześniej żeby go nagrzać bo odpalanie go na każdym skrzyżowaniu mu raczej nie służy i tak siedząc usłyszałem dziwne cykanie w okolicach schowka (po prawej stronie) i po tym cykaniu właśnie traci obroty. Jak temperatura dojdzie do około 70 stopni to już idealnie chodzi i trzyma obroty nawet jak gwałtownie puszcze pedał gazu. Nie wiem czy jechać do mechanika czy do elektryka jak ktoś wie co może być przyczyną to prosiłbym o pomoc bo nie stać mnie za bardzo na wymiane części nie wiedząc czy są one przyczyną. Dodam jeszcze że ostatnio mam poblemy z gaźnikiem bo silnik nie zawsze chce kręcić przy odpalaniu i czasem jest tylko dziwne bzyczenie. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 14 sie 2010, 08:41

Sprawdz czy działa Ci ssanie tylko nie pamietam czy RN ma automatyczne czy manualne ssanie, dodatkowo zobacz czy działa podtrzymanie obrotów na zimnym silniku po wyłaczeniu ssania.

Awatar użytkownika
sztahu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sztahu » 14 sie 2010, 09:18

mam to samo ... jak dobrze nei zagrzejesz to jeszcze go dławi w czasie jazdy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl