[B3 all] Manetka kierunków z B4?
[B3 all] Manetka kierunków z B4?
Cześć mam Adi 80 B3 z 89r., niewiem czy to normalne w tym modelu ale przy skrecaniu muszę sam wyłaczać kierunki bo mi nie wyrzuca spowrotem, i moje pytanko czy pasują te przełączniki z B4 są troche inne bo pozaokrąglane ale tak to samo i niewiem czy kupować, proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 08 lip 2007, 18:08 przez Bacardi, łącznie zmieniany 1 raz.
z tego co się orientuję to jeśli masz manetkę kwadratową (kanciastą) to nie wejdzie tak łatwo od B4, bo nie podejdzie do pozostałej reszty. Poza tym, zmienia się ułożenie pinów we wtyczce, więc musiałbyś co nieco przerabiać. I dochodząc do sedna sprawy (nie wiem czy w B3 jest w ogóle możliwość odbijania kierunków) to przyczyny bym raczej szukał w kierownicy i uszkodzonym "skrzydełku" wystającym z kierownicy, które odbija kierunki.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Oczywiście w b3 odbijać powinny.cobra pisze:I dochodząc do sedna sprawy (nie wiem czy w B3 jest w ogóle możliwość odbijania kierunków) to przyczyny bym raczej szukał w kierownicy i uszkodzonym "skrzydełku" wystającym z kierownicy, które odbija kierunki.
Zdemontuj kierownicę, luknij czy nie jest złamany k*tasik odbijający, zbadaj pająk.
Zgodnie z przepisami w każdym samochodzie kierunki muszą odbijać. Jak nie odbijają może to być jeden z powodów kłopotów przy przeglądzie. A co do naprawy to zgadzam się z kolegami - wypust na kierownicy, albo padnięte sprężynki w samym włączniku (miałem tak w c3, gdzie były takie same przełączniki).