[Audi Avant 2.2T Q]rodzinne kombi, MTM
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Dziękować.julekF1 pisze:Bardzo fajnie to wszystko zaczyna wyglądać <ok>
Gratuluje właścicielowi podejścia do tematu ulepszania auta. Oby tak tadalej.
Panowie, powoli pozbywam się tej felgi która przyszło mi nosić prawie przez rok, i chciał bym kupić coś z rantem możliwego do wypolerowania na lustro. Interesuje mnie rozmiar 17, i tylko i wyłącznie wklęsłe felgi, bo nie widziałem jeszcze nigdy ładnego avanta z normalna czy wypukła felgą, co powiecie o tym z aukcji< chodzi o pierwszy zestaw. Opony docelowo to będzie z tyłu 225/40 lub 35 a przód 215 i profil tak samo. Do znawców tematu, wejdzie to w -60/-60? Jeśli tak to fajnie, a jak widzicie te felgi z aukcji :?:
http://moto.allegro.pl/17-2-komplety-4x ... 36228.html
http://allegro.pl/17-borbet-exklusiv-4x ... 68259.html
Te do opon o szerokościach które podałeś będą lepsze bo mają 8 cali szerokości, natomiast te co podałeś to max 205 na nie byś założył tak żeby to wyglądało. Ja mam 205 szerokie na feldze 7,5 " to sobie zobacz. Bo chyba chcesz jakoś trochę oponę naciągnąć skoro myślisz o takiej glebie?
Te do opon o szerokościach które podałeś będą lepsze bo mają 8 cali szerokości, natomiast te co podałeś to max 205 na nie byś założył tak żeby to wyglądało. Ja mam 205 szerokie na feldze 7,5 " to sobie zobacz. Bo chyba chcesz jakoś trochę oponę naciągnąć skoro myślisz o takiej glebie?
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
kacper85 te felgi co podałeś podobają mi się, ale chciałbym docelowo mieć szersze opony, bynajmniej z przodu ze względu na to żeby nie wywalać kasy na marne, tzn. teraz kupować felg i potem ich sprzedawać, a wiąże się to z tym że silnik będzie miał 2x tyle mocy i chce chociaż trochę pomóc trakcji, czyli przód jak najszerzej można przy glebie -60, bo jeśli nic fajnego nie wejdzie to zostanę przy tym -40. Ale chce kupić felge raz a dobrze, a nie co rok zmieniać.
Niki20, wiesz ja za dobrze na tych rozmiarach felg się nie znam, 8j znaczy 8 cali tak? czyli 20cm szerokości? i opona o szerokości 20.5 cm? Weź teraz znajdź taką felga, np. te b2 w dobrej cenie no i odpowiedniej szerokości, bo z tym też pewnie ciężko? jak byście mieli jakieś namiary to dajcie znać, zainteresuje się.
Niki20, wiesz ja za dobrze na tych rozmiarach felg się nie znam, 8j znaczy 8 cali tak? czyli 20cm szerokości? i opona o szerokości 20.5 cm? Weź teraz znajdź taką felga, np. te b2 w dobrej cenie no i odpowiedniej szerokości, bo z tym też pewnie ciężko? jak byście mieli jakieś namiary to dajcie znać, zainteresuje się.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2013, 18:59 przez gornik, łącznie zmieniany 1 raz.
- sagem
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No nawet mi się podobają, i jak na taką oponę wygląda dobrze, tylko teraz przydała by się rada adama, ile ja się namęczę żeby zmyć to proszkowanie i mieć możliwość wypolerować chociaż rant, a środek może w jakiś kolor, zdradź proszę ile byś za nie sobie życzył.gornik pisze:sagem, funkiel nówki nie śmigane, a ile ma cali
to Panie nie powiem, ale koła lale. Sam duo widział.
Jak na moje oko ori proszkowy lakier.
Ta opona co widzisz na kole to 225 to nie jest źle chyba. :mrgreen:
proket, to mi się podoba, co myślicie, tylko czy te 8J na oponie 215 będzie wyglądało? czy koniecznie 205?
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
sagem, kolega wyżej podał Ci link do tych felg o których myślałem. Tam myślę że 215 wsadzisz :-> Zresztą nawet masz 215 więc byś wtedy wiedział co i jak.
8J to 8 cali a oponę na to naciągniesz różną im będzie węższa tym większy się zrobi naciąg a im szersza tym większy balon.
Moim skromnym zdaniem te Brocki by były OK.
sagem 215/40 powinno być na równo (bez naciągu).
8J to 8 cali a oponę na to naciągniesz różną im będzie węższa tym większy się zrobi naciąg a im szersza tym większy balon.
Moim skromnym zdaniem te Brocki by były OK.
sagem 215/40 powinno być na równo (bez naciągu).