[A90 2.2turbo KG] brak iskry w AUDI QUATTRO 2.2 turbo
[A90 2.2turbo KG] brak iskry w AUDI QUATTRO 2.2 turbo
Witam.Problem jak w temacie.Więc autko nie ma iskry.Czujnik HALA generuje impuls 5v,1 czujnik z kola zamachowego tez generuje impuls 5v,2-gi czujnik z koła zamachowego generuje impuls 0,5v.Gdy założyłem zwykły aparat autko odpaliło ale strasznie kulawo chodziło:/
Ostatnio zmieniony 22 sie 2010, 11:29 przez krystek, łącznie zmieniany 1 raz.
_uwaga
Po pierwsze sprawdz ustawienie rozrzadu i aparatu zapłonowego to bardzo wazne, sprawdz jakie napiecie dochodzi do Hall-a powinno wchodzic i wychodzic 12V ale to różnie bywa, wydaje mi sie raczej problem moze byc w czujniku na wale oba powinny dawac taki sam impuls sprawdz tez czy wtyczki nie sa zamienione bo sa identyczne.
Po pierwsze sprawdz ustawienie rozrzadu i aparatu zapłonowego to bardzo wazne, sprawdz jakie napiecie dochodzi do Hall-a powinno wchodzic i wychodzic 12V ale to różnie bywa, wydaje mi sie raczej problem moze byc w czujniku na wale oba powinny dawac taki sam impuls sprawdz tez czy wtyczki nie sa zamienione bo sa identyczne.
Skoro iskra jest a nie odpala to zrób tak, zdejmij przewód pow. od rozdzielacza do turbiny i recznie podnieś klape spietrzajaca ( powinien byc słyszalny syk wtryskiwaczy podajacych paliwo) i wtedy spróbuj odpalic moze masz źle wyregulowaną ewentualnie wkręc śrube od reg obrotów ta przy przepustnicy, cały dolot musi byc szczelny inaczej nie odpali.