B4 AVANT Green
Ładniutki egzemplarz i widać że zadbany <ok>
Kolego dobrze Ci radzę nie baw się z podszybiem, nie ważne na jakich głośnikach a i tak zagra praktycznie tak samo, wiem po sobie Lepiej zbieraj fundusze i zainwestuj w tashki ja na dniach będę czynił podobny zabieg u siebie i zobaczymy jak to zagra, a z tego co widze po kolegach z forum nie narzekają <ok>
Kolego dobrze Ci radzę nie baw się z podszybiem, nie ważne na jakich głośnikach a i tak zagra praktycznie tak samo, wiem po sobie Lepiej zbieraj fundusze i zainwestuj w tashki ja na dniach będę czynił podobny zabieg u siebie i zobaczymy jak to zagra, a z tego co widze po kolegach z forum nie narzekają <ok>
A ja powiem inaczej, kup dobre 10 cm głośniczki w podszybie, odetnij od nich poprzez zwrotnicę niskie tony, o basu z nich i tak nie będzie, wytnij siatkę ( maskownicę ) z deski we wzorki jakie widoczne są od dołu ( u mnie na profilu jest tego zdjęcie już po zabiegu ) i ciesz się wysoką jakością dźwięku, dodając skierowane syki, jak zauważysz również na zdjęciu u mnie uzyskasz satysfakcjonujący dźwięk jeżeli chodzi i średnie i wysokie tony. Ja mam zwykłe Magnaty 2 drożne za 80 zł z Media Markt i powiem Ci, że w uszach trzeszczy jak dam głośniej. Moje plany na audio to: Podszybie - zostaje ( kanał radia przód ) głośniki w drzwiach przód 16-17 cm ( kanał radia tył ) tylna półka, porządne 20 cm lub owale pod wzmacniacz i sub pod wzmacniacz. Efekt? Myślę że zadowalający
- pawełek
- Forum Audi 80
- Imię: paweł
- Kontakt:
Wczoraj wujek przywiózł mi felgi: EXCLUSIVE LINE 17", niestety rozstaw śrub 5x100
Wiem, że można je założyć do naszych b4rek, czy jest to bezpieczne?
Mówię o dodatkowych dystansach i innych wymienionych elementach.
Kolejne pytanie: czy przejdę przegląd na tych kołach?
I najważniejsze: w jakich granicach cenowych zmieszczę się z taka modyfikacją?
Co do głośniczków - sam już nie wiem co robić, wielu podpowiada mi, że wymiana głośników na podszybiu poprawi jakość dźwięku, a część z Was mówi, że nie ma to sensu. A gdybym kupił te Hertz'y i do tego jak uzbieram jakąś tubę i wzmacniacz do bagażnika?
pzdr.
Wiem, że można je założyć do naszych b4rek, czy jest to bezpieczne?
Mówię o dodatkowych dystansach i innych wymienionych elementach.
Kolejne pytanie: czy przejdę przegląd na tych kołach?
I najważniejsze: w jakich granicach cenowych zmieszczę się z taka modyfikacją?
Co do głośniczków - sam już nie wiem co robić, wielu podpowiada mi, że wymiana głośników na podszybiu poprawi jakość dźwięku, a część z Was mówi, że nie ma to sensu. A gdybym kupił te Hertz'y i do tego jak uzbieram jakąś tubę i wzmacniacz do bagażnika?
pzdr.
Według mniei nie masz po co bawić sie w montaż dystansów do tych felg - wyglądają po prostu zwyczajnie i szkoda wydawać kasy w ich montaż. Przegląd byś na 99% przeszedł bez problemu. Po drugie teraz masz 16ki i auto stoi dosyć wysoko, po załozeniu 17 optycznie bedzie jeszcze gorzej - musiałbyś założyć przynajmniej glebe -30mm żeby to jakos fajnie wyglądało.
Jeżeli masz, lub planujesz dać jakieś głośniki na tył w półkę lub w drzwi, to tak, jest sens. Ja mam głośniki w podszybiu + syki i głośniki na tylnej półce + syki do tego wzmacniacz i skrzynia z JBL i gra dobrze/bardzo dobrze. Wiem, bo mam jeżeli dasz dobre głośniki w podszybiu a z tyłu wyląduje tylko tuba bądź skrzynia, myślę że nie będzie to dobrze grało, bas zagłuszy Ci dźwiękpawełek pisze:A gdybym kupił te Hertz'y i do tego jak uzbieram jakąś tubę i wzmacniacz do bagażnika?
Co racja to racja, przynajmniej nie razi w nocy niepotrzebnie w oczy, choć ja ten problem sobie już rozwiązałem, ale jak nie świeci, tzn że jest ok, a jak świeci tzn że czegoś brak Działa tak samo jak nasze modzone, tylko w drugą stronę :-]MIODEK pisze:pawełek pisze:Po odpaleniu silnika kontrolka znika
Czego smutasz ? Dobrze jest :mrgreen:
- pawełek
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wiem, wiem - śmieje sięfunnyboy88 pisze:Co racja to racja, przynajmniej nie razi w nocy niepotrzebnie w oczy, choć ja ten problem sobie już rozwiązałem, ale jak nie świeci, tzn że jest ok, a jak świeci tzn że czegoś brak Działa tak samo jak nasze modzone, tylko w drugą stronę :-]
Nie przeszkadza mi to, że nie świeci
Czasem tylko zapominam o światłach :mrgreen:
- pawełek
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Już po wszystkich maturach także więcej czasu można poświecić na samochód
Na zimę kupiłem oryginalne 15-stki:
Zamierzam trochę je wypolerować:
Tylko, to wszystko fajnie wygląda na zdjęciach a jak już się za to zabiera to... po jednej feldze się odechciewa
Mam pytanko, czy lampy od audi 90 pasują do b4 avant?
Zamierzam go jeszcze trochę obniżyć o jakieś 40mm, przyciemnić szyby i wstawić s-line - tylko nie wiem jak "przejść" na mocowanie np. 5x112. (projekt w photoshopie)
Na zimę kupiłem oryginalne 15-stki:
Zamierzam trochę je wypolerować:
Tylko, to wszystko fajnie wygląda na zdjęciach a jak już się za to zabiera to... po jednej feldze się odechciewa
Mam pytanko, czy lampy od audi 90 pasują do b4 avant?
Zamierzam go jeszcze trochę obniżyć o jakieś 40mm, przyciemnić szyby i wstawić s-line - tylko nie wiem jak "przejść" na mocowanie np. 5x112. (projekt w photoshopie)