[B4] Szyberdach
[B4] Szyberdach
Dzisiaj rano zauwazyłem mały problem z szyberdachem. Po wstępnej analizie chyba ktoś próbował siędostać do auta od góry. Nie wiem jaki w tym sens ale niech im będzie :evil:
Część rzeczy jest połamana i teraz pytanie jak rozkręcić całość żeby nic więcej nie popsuć ?
Część rzeczy jest połamana i teraz pytanie jak rozkręcić całość żeby nic więcej nie popsuć ?
z tego co czytam to musi być otwarty
1.jak otworzysz szyber do pozycji takiej ze bedzie pod dachem nie uchylnie .
2.wyjdz z samochodu i zajzyj od gory,bedzisz mial ta klapke co rozbija powietrze
szyberach niestety nie otwiera się aż tak żeby to tak otworzyć Nie przechodzi całkiem do końca tego elementu co "rozbija powietrze"
1.jak otworzysz szyber do pozycji takiej ze bedzie pod dachem nie uchylnie .
2.wyjdz z samochodu i zajzyj od gory,bedzisz mial ta klapke co rozbija powietrze
szyberach niestety nie otwiera się aż tak żeby to tak otworzyć Nie przechodzi całkiem do końca tego elementu co "rozbija powietrze"
Witam kolegów
Wczoraj zostawiłem autko na uchylonym szyberdachu, a po powrocie chciałem go zamknąć...
a tu lipa, mianowicie opuszcza sie troszkę i koniec(zostaje ok 5mm uchylony)..
wiec stukam pukam a tu nic..
w związku z powyższym zadzwoniłem do kolesia który mi go rok temu naprawiał i
okazało się ze padł przekaźnik szyberdachu który znajduje się przy silniczku, a pod lampką...
po wymianie należy tylko wyregulować szyberdach do nowego przkażnika i tyle
w razie gdyby ktoś miał podobną sytuację ...
jeśli ktoś potrzebowałby szczegóły jak wyregulować po wymianie to na pw
pomyślałem ze może komuś sie przyda zwłaszcza że szpeców o szyberdachów jest niewielu
(we Wrocławiu 1 :mrgreen: )
Wczoraj zostawiłem autko na uchylonym szyberdachu, a po powrocie chciałem go zamknąć...
a tu lipa, mianowicie opuszcza sie troszkę i koniec(zostaje ok 5mm uchylony)..
wiec stukam pukam a tu nic..
w związku z powyższym zadzwoniłem do kolesia który mi go rok temu naprawiał i
okazało się ze padł przekaźnik szyberdachu który znajduje się przy silniczku, a pod lampką...
po wymianie należy tylko wyregulować szyberdach do nowego przkażnika i tyle
w razie gdyby ktoś miał podobną sytuację ...
jeśli ktoś potrzebowałby szczegóły jak wyregulować po wymianie to na pw
pomyślałem ze może komuś sie przyda zwłaszcza że szpeców o szyberdachów jest niewielu
(we Wrocławiu 1 :mrgreen: )
witam panowie mam problem z szyber dachem mianowicie chodzi o to ze kiedys jechalem z predkoscia ok 100km/h przy otwatrym sztber i w pewnym momecie chcialem go zamknac i jak zamykalem cos strzelilo i lipa nie zamyka sie juz tak jak zamykal tylko musialem wyczuc momet zeby go zamknac zeby nie przepuszaczal no i nie wiem co mogle sie stac???