[B4 1.9 TDI] Co to moze byc? Prosze o szybka odpowiedz.
[B4 1.9 TDI] Co to moze byc? Prosze o szybka odpowiedz.
Witam.
Mam takie pytanie iz moja 80 ma taki problem:
Wczoraj jak wracalem z pracy to na 4 biegu cos delikatnie zadlawilo ja a jak wrzucilem na 5 to przy 80/90 zgasla i nie odpalila juz ani nie zalapala.Ale przestala cala noc i caly dzien bez ruszania i dzisiaj po pracy zobaczylem moze cos sie jej odwidzialo i zapali. No i prosze zapalila bez wiekszych problemow.Po przejechaniu 1 km stracila na mocy i zgasla. Ale jeszcze zmeczylem ja i odpalilem ale jak jechalem to musialem na obrotach trzymac i po przejechaniu 4-5 km to na luzie zaczela tracic na obrotach ja jej gaz do spodu a ona nic tylko zgasla i juz nie odpali tak jak za pierwszym razem. Pomozcie co to moze byc, bo do mechanikow co nie daleko mnie mieszkaja i moga zajrzec to nie mam zaufania. Czekam na szybka odpowiedz.
Pozdrawioam Skulk.
Mam takie pytanie iz moja 80 ma taki problem:
Wczoraj jak wracalem z pracy to na 4 biegu cos delikatnie zadlawilo ja a jak wrzucilem na 5 to przy 80/90 zgasla i nie odpalila juz ani nie zalapala.Ale przestala cala noc i caly dzien bez ruszania i dzisiaj po pracy zobaczylem moze cos sie jej odwidzialo i zapali. No i prosze zapalila bez wiekszych problemow.Po przejechaniu 1 km stracila na mocy i zgasla. Ale jeszcze zmeczylem ja i odpalilem ale jak jechalem to musialem na obrotach trzymac i po przejechaniu 4-5 km to na luzie zaczela tracic na obrotach ja jej gaz do spodu a ona nic tylko zgasla i juz nie odpali tak jak za pierwszym razem. Pomozcie co to moze byc, bo do mechanikow co nie daleko mnie mieszkaja i moga zajrzec to nie mam zaufania. Czekam na szybka odpowiedz.
Pozdrawioam Skulk.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Wiec tak zmieniany byl juz dawno na poprzednia zime. Dobra zmienie ten filtr i wezyki zobaczymy czy pomoze wkoncu to maly koszt. Po jutrze sie tym zajme bo jutro nie mam kiedy i sie odezwe jak zrobie. Aha z tankowaniem u mnie to jest tak ze tankuje zawsze do polowy zbiornika tylko ze wlasnie robie blad i wyjezdzam prawie do konca paliwko. Mozliwe ze tak dokladnie go nie sprawdze tego filterka. Moze tam w srodku jest zapchany syfamie ale moze czysty bo czysta ropa sie z niego wylewala. Jak kiedys zmienialem to tragicznie brudna sie wylewala z niego. Dobra nic nie bede sie rozpisywal zrobie to i napisze. Jak na narazie to thx za pomoc.
a to z jakiej okazji :?: jak jest syf w baku to i tak spoczywa na dnie więc nie ma znaczenia czy ponad nim jest 10 czy 50L paliwaJelly pisze:Ale im mniej paliwa tym wiecej zaciągnie.MUNIOR pisze:Aleś kolego wymyślił :roll: smok w zbiorniku ciągnie z samego dołu czy masz pełny zbiornik czy prawie pustyJelly pisze:Jak jeździsz na baku do końca to na pewno będzie w filtrze sporo syfu.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Oj widzę że kolega się uparł przy swojej błednej teori ...Czyli według kolegi jak jest pełen zbiornik to nawet jak jest syf na dnie to w jakiś cudowny sposób nie jest zaciągany przez smok ,dopiero ciągnie go jak jest mało paliwa :?: ...ciekawe ... w sumie to każdy ma prawo upierać się przy swoim ,a czy ma rację :?: ... niech każdy oceni samJelly pisze:a od kiedy jak jeździsz to paliwo w baku jest nieruchome???