Witam. Poprowadziłem dziś instalacje do klapy bagażnika żeby otwierać pilotem bagażnik. Chodzi mi o to żeby siłownik otwierał tylko zamek pilotem a ja bym tylko podchodził i naciskał przycisk żeby otworzyć klape. Siłownik który kupiłem(taki zwykły jak do zamka w drzwiach) moim zdaniem się nie bd nadawał gdyż on jak się otwiera to popycha a jak się zamyka to się chowa mechanizm. Potrzebny jest siłownik który działa na zasadzie tzn. "strzału" czyli że otwiera i się chowa. Znalazłem taki na allegro tylko niewiem czy on działa na takiej zasadzie. A może ktoś ma zrobiony już taki siłownik. Proszę o pomoc i wypowiedzi klubowiczów
Kolego bardzo dobry pomysł. Ale jest problem. Niewiem dlaczego do siłownika jest prąd podawany cały czas... Przez cały czas 12 V. I siłownik się otwiera i wogóle nie chowa...
Już chyba sam doszedłem do tego. Chyba źle w przekaźniku połączyłem coś bo przekaźnik pstryka pojedynczym impulsem a siłownik na to nie reaguje wieć to sprawdze A z tą spreżynką pomyśle bo dobry pomysł.