Mam taki problem od jakiegoś czasu po uruchomieniu auta świeci mi się kontrolka ładowania. Gdy tylko dodam gazu gaśnie.
Drugi problem to taki ze po uruchomieniu zapala się kontrolka ciśnienia oleju i pali sie caly czas.Dzieje sie juz tak od tygodnia.Olej jest w normie nie trzeba dolewac. Dodam ze 2 miesiace temu wymienialem olej.
[B4 TDi]Kontrolka oleju i ładowania
Kontrolka oleju nie wskazuje przecież poziomu oleju a jego ciśnienie (chwilowym spadkiem ciśnienia na wybojach może być zbyt mała jego ilość ). Sprawdź czy kable od czujników są całe a potem sprawdź same czujniki. Co do kontrolki oleju to nie mam pojęcia, u mnie jest to samo. Świeci się dopóki leciutko nie dodam gazu, mimo tego że regenerowałem alternator, poprawiałem jego mocowanie i nowy pasek założyłem.
PS. Mam nadzieje że przy wymianie oleju filtr też wymieniłeś.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
oczywiście że tak wymień szczotki i tam jest odrazu regulator napięcia powinno pomóc <ok> trochę złe dojście ale da radę
[ Dodano: 2010-08-28, 10:21 ]
[ Dodano: 2010-08-28, 10:21 ]
a co ma alternator do kontrolki oleju? <osohozi>JohnyZ pisze:Kontrolka oleju nie wskazuje przecież poziomu oleju a jego ciśnienie (chwilowym spadkiem ciśnienia na wybojach może być zbyt mała jego ilość ). Sprawdź czy kable od czujników są całe a potem sprawdź same czujniki. Co do kontrolki oleju to nie mam pojęcia, u mnie jest to samo. Świeci się dopóki leciutko nie dodam gazu, mimo tego że regenerowałem alternator, poprawiałem jego mocowanie i nowy pasek założyłem.
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Zmierz sobie napięcie w samochodzie. Na początku sprawdź regulator napięcia a jak on będzie dobry to weź się za alternator.
Na jaki olej wymieniłeś i z jakiego?
Sprawdź czujnik niskiego ciśnienia oleju oraz sprawdź jego przewody. On ma to do siebie, że jak coś się z nim stanie to kontrolka oleju pali się cały czas.
Na jaki olej wymieniłeś i z jakiego?
Sprawdź czujnik niskiego ciśnienia oleju oraz sprawdź jego przewody. On ma to do siebie, że jak coś się z nim stanie to kontrolka oleju pali się cały czas.