[80 B4 1.9TDI 1Z] Odpala na chwile
[80 B4 1.9TDI 1Z] Odpala na chwile
Mam problem moja Audi nie che teraz odpalac. Mianowicie stało sie to tak odpaliłem pojechałem i wrociłem i wszystko było oki. Zostawiłem auto na jakas godzine i znow chce jechac ale a po chwili jakies 100 metrow przejechanej drogi zaczeła tracic moc i po chwila zgasła.dodam ze co jakis czas zapalał mi sie check ale nie wiem czym moze byc on spowodowany.czekam na jakies rady z waszego doswiadczenia.Dodam ze probowałem kilka razy ja odpalic łapie ale tylko na pare sekund i gasnie i nie wiem co teraz dalej, nie wiem od czego zaczac sprawdzanie. Macieliscie juz cos takiego ze swoimi niuniami
Czekam na odpowiedzi
Czekam na odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 28 sie 2010, 15:36 przez syku84, łącznie zmieniany 1 raz.
w pierburgu Check się nie zapala, jak już to tylko kontrolka świec żarowychtrepek pisze:Bosch czy Pierburg?
a jak nie pali to tak jak piszesz czyli brak paliwa <ok> więc albo dziurawy wężyk paliwowy albo zapchany filtr paliwa lub pusty bak <ok>
Ostatnio zmieniony 27 sie 2010, 17:39 przez UKI_XX, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
co wy gadacie jak tylko przekrese stacyjke to zawsze przy kazdych temperaturach kontrolka sie paliło od siec.Wczoraj jak go odpaliłem na starych swiecach to na poczatku kopcił na lekko biało a pozniej poszłedł czarny dym ale tylko tez przez pare sekund.
I czy mozecie mi powiedziec Powiedziec od czego to CHECK mi sie zapala dodam ze jest ta kontrolka w prawym dolnym rogu. Wczoraj sprawdziłem filtr paliwa i wylewajac z niego rope to leciało z niego tak jakby zardzewniała woda.Mozliwe ze zostałby tam taki osad z złego paliwa.Tankowałem na shellu V-povera.Czekam na odpowiedzi i wasze rady
I czy mozecie mi powiedziec Powiedziec od czego to CHECK mi sie zapala dodam ze jest ta kontrolka w prawym dolnym rogu. Wczoraj sprawdziłem filtr paliwa i wylewajac z niego rope to leciało z niego tak jakby zardzewniała woda.Mozliwe ze zostałby tam taki osad z złego paliwa.Tankowałem na shellu V-povera.Czekam na odpowiedzi i wasze rady
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
ma rację teraz przy tych temperaturach to powinna kontrolka ci mignąć dosłownie na sekundę i tyle a skoro co grzeją cały czas przy tych temperaturach to coś masz nie tak a jak ci grzeją teraz to pewnie ci pali świece częściej a czujnik temperatury masz ok?joandaw pisze:Tak kontrolka się zapala na chwilkę i gaśnie a świece i tak nie grzeją przy tych temperaturachsyku84 pisze:co wy gadacie jak tylko przekrese stacyjke to zawsze przy kazdych temperaturach kontrolka sie paliło od siec.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Gadamy tak jak powinno być .Kontrolka od świec powina ci tylko mrugnąć ,przy temp.powyżej 5 stopni ,jak ci się pali dłużej to masz prawdopodobnie uszkodzony czujnik temperaturysyku84 pisze:co wy gadacie jak tylko przekrese stacyjke to zawsze przy kazdych temperaturach kontrolka sie paliło od siec.
A choćby właśnie od uszkodzonego czujnika temperatury <ok>syku84 pisze:I czy mozecie mi powiedziec Powiedziec od czego to CHECK mi sie zapala