Witam!
Niestety mój katalizator chyba niedługo zakończy swój żywot. Z tego powodu mam jedno pytanie. Czy jeżeli mam w dowodzie wbity katalizator to na przeglądzie technicznym, bądź też przy rutynowej kontroli będę miał problemy jeśli zdecyduje się na wspawanie rury na jego miejsce :?:
Pytam, ponieważ nowy kat jest dosyć kosztowny, a używany to już chyba totalna abstrakcja... jeśli się mylę to proszę o sprostowanie mojej skromnej osoby :mrgreen:
[B3 1.8 PM] Zapytanie odnośnie katalizatora.
- maras_1987
- Forum Audi 80
Koszt uniwersalnego nowego kata to około 500 zł. Powiem Ci z mojego doświadczenia. Jak miałem kiedyś B3 1.8 był wycięty kat i wpsawana rurka. Zero problemów przy przeglądzie. B4 2.3 wywaliłem kata i wrzuciłem strumienice. Przy przeglądzie również zero problemów. Teraz mam B4 2.8 wywalone 2 katy i założone 2 strumienice i też zero problemów przy przeglądzie. We wszystkich przypadkach przy pomiarze spalin były parametry podniesione , ale w normie.
Również we wszsytkich przypadkach w momencie zatrzymania przez policję nie miałem robionego rzadnego pomiaru.Co do przeglądów lepiej robic wtedy u kogoś kto przymknie oko , lub u osoby która się do wszystkiego nie czepia.Najlepiej u tego co robiłeś wcześniej.
Również we wszsytkich przypadkach w momencie zatrzymania przez policję nie miałem robionego rzadnego pomiaru.Co do przeglądów lepiej robic wtedy u kogoś kto przymknie oko , lub u osoby która się do wszystkiego nie czepia.Najlepiej u tego co robiłeś wcześniej.
- maras_1987
- Forum Audi 80
koszt katalizatora bez paru groszy 300 zł firmy bosal stary jak zakonczyl zywot zakupilem taki i do dnia dzisiejszego nie mam z nim problemow jezdze na nim 3 rok
to zalezy z ktorego roku masz bo to istotne.co do przegladow to jak kolega wyzej napisal jezeli bedziesz jezdzil do takich co przymkna oko bedzie ok
to zalezy z ktorego roku masz bo to istotne.co do przegladow to jak kolega wyzej napisal jezeli bedziesz jezdzil do takich co przymkna oko bedzie ok
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Mi ostatnio oberwał się monolit w całości. Nie wiem czy uderzyłem gdzieś nim czy co, bo monolity wyglądał jak nowy, tyle że oderwał się od kata i opadł w całości na samo dno. Póki co wybiłem go bo nie chciałem żeby tłukł się w puszce od kata - wiadomo czym by to groziło. W planach mam zamiar wspawanie rurki. Ale nie zamiast kata, tylko w puszkę po nim. Wilk będzie syty i owca cała
-
- Forum Audi 80