Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[all] sposób na wypolerowanie tylnych lamp?

Awatar użytkownika
PICEK1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PICEK1 » 09 wrz 2010, 11:20

Jeśli drobne ryski i ma błyszczeć jak dupka niemowlęcia to szmatka,pasta do zębów i wio.
Niedawno wymieniałem licznik w aucie i kupiłem trochę porysowany.Pasta załatwiła sprawę bez poprawek i kombinacji,aczkolwiek trzeba się troszkę napracować ;-)

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 09 wrz 2010, 20:53

PICEK1 pisze:Jeśli drobne ryski i ma błyszczeć jak dupka niemowlęcia to szmatka,pasta do zębów i wio.
Niedawno wymieniałem licznik w aucie i kupiłem trochę porysowany.Pasta załatwiła sprawę bez poprawek i kombinacji,aczkolwiek trzeba się troszkę napracować
:shock: człowiek się uczy całe życie <ok>

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 09 wrz 2010, 21:56

Bosche wezcie se kurde jakas paste.....jakakolwiek byle do polerowania lakieru byla a nie czyszczenia podlogi :lol: i przetrzyjcie lampy dokaldnie a potem woskiem,tez jakimkolwiek byle do lakieru a zobaczycie ze lampy nablyszczec jest bajecznie latwo.
Dla tych co chce im se troche poszukac i pomyslec: 2000+woda+G3+Filc+Normfest High Gloss+Mikrofibra.

Awatar użytkownika
maciek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek12 » 09 wrz 2010, 22:06

Posłuchajta Ojca Słonika, dobrze gada... U mnie zabieg ten pomógł, z tym, że jeszcze musiałem spolerować warstwe lakieru ściemniającego, bo poprzednik spaprał robote jakims tanim szprayem... Wziąłem jakąś paste z okna ( ponoc była do polerowania aluminium, ale nie robiła roboty, a że leżała, to żal było, by sie marnowała... Lepiej zrobić to G3 ), przepolerowałem je ile dałem rade ( dobra rada, jak ktoś by to robił nakładką na wiertarke, to niech uważa na te napisy... Kij z policją, ale lampy bez "hella" albo "seima italiana" traca urok... ) Na samym końcu potraktowałem je porządnie woskiem na mokro... W efekcie końcowym świciły sie jak psu jajca, auto 10 lat młodsze przez nie <ok> <wodka>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl