[b4 abt]Problem z krancówkami drzwi/alarm
-
- Forum Audi 80
[b4 abt]Problem z krancówkami drzwi/alarm
wiec panowie miałem problem z ciagle swiecacym swiatlem w aucie w podsufitce oraz czesto wyjacym alarmem(z pilota) wymienilem wszystkie krancowki w drzwiach wiec 4 + sprawdzielm krancowki maski oraz wyjełem z zamka w bagazniku i spiełem go opaska zeby wykluczyc kolejny błąd.... było dobrze zlozylem zamek bagaznika wymienilem wszystkie kracnowki byl miodzio...
pojechalem do pracy pilotem zamykam auto z pilota a tu pi pi ( 2 sygnały) czyli alarm uwaza ze ktores drzwi nie zamkniete ;/ :evil:
załamka
juz kombinowałem tyle ze masakra recznie wciskałem wszystkie krancówki ...
dodam ze jezeli drzwi kierowcy nie beda zamkniete to nie zamkna sie drzwi to nawet probowałem zamek od kierowcy wciskac recznie czyli symulowac zamkniecie drzwi i normalnie działa...
pojechalem do pracy pilotem zamykam auto z pilota a tu pi pi ( 2 sygnały) czyli alarm uwaza ze ktores drzwi nie zamkniete ;/ :evil:
załamka
juz kombinowałem tyle ze masakra recznie wciskałem wszystkie krancówki ...
dodam ze jezeli drzwi kierowcy nie beda zamkniete to nie zamkna sie drzwi to nawet probowałem zamek od kierowcy wciskac recznie czyli symulowac zamkniecie drzwi i normalnie działa...
-
- Forum Audi 80
witam
cudów nie ma to jest tylko prad :lol: a nawet i nie bo to masa , sprawdź dokładnie : przewod klapy bagażnika a karoseria jeśli OK wypnij przewody z zamka wklapie ( zaizoluj i pomecz się dzień machając kluczykiem bagażnik) połączenie przewodu od alarmu z przewodem krańcówek drzwi i maski (czy jest dobrze zaizolowane) odepnij wszystkie inne czujniki (przechyłu, udezeniowy) jak masz takowe dodane do alarmu. Wykręć delikatnie (do 1 cm)krańcówkę od maski bo piszesz że masz. jeśli to nic nie da wypnij kostkę z centrali alarmu i sprawdż czy dalej swiatełko będzie sie samo załączało. Jeśli po kolejnych krokach światełko przestanie szaleć masz przyczyne . Ja stawiam na żle wyregulowaną krańcówke klapy lub uszkodzoną krańcówke w zamku bagażnika.
Powodzenia
cudów nie ma to jest tylko prad :lol: a nawet i nie bo to masa , sprawdź dokładnie : przewod klapy bagażnika a karoseria jeśli OK wypnij przewody z zamka wklapie ( zaizoluj i pomecz się dzień machając kluczykiem bagażnik) połączenie przewodu od alarmu z przewodem krańcówek drzwi i maski (czy jest dobrze zaizolowane) odepnij wszystkie inne czujniki (przechyłu, udezeniowy) jak masz takowe dodane do alarmu. Wykręć delikatnie (do 1 cm)krańcówkę od maski bo piszesz że masz. jeśli to nic nie da wypnij kostkę z centrali alarmu i sprawdż czy dalej swiatełko będzie sie samo załączało. Jeśli po kolejnych krokach światełko przestanie szaleć masz przyczyne . Ja stawiam na żle wyregulowaną krańcówke klapy lub uszkodzoną krańcówke w zamku bagażnika.
Powodzenia
kolego i po co tyle zachdu i zabawy ? ja mowie ze to kabel od bagaznika od klapy u mnie bylo to samo.Krańcowki w drzwiach beda ok .Główna przyczyna to wiązka w klapie bagaznika.TO jest niestety wrzód na tyłku w naszych B4skrzysio pisze:witam
Powodzenia
sprzedałeś mu swoje auto ? że u Ciebie to było nie znaczy że tam jest tak samo zgoda, masz racje wiązka klapy to niestety jest problem w większości aut ale nie koniecznie to jest przyczyną. zqładam alarmy z 5 lat i dziwne przypadki się trafiały ma wszystkie mozliwe opcje (a jest ich tylko kilka) i jestem pewny że kolega jastrzabb4 sobie poradzi. a dalej upieram się nad krańcówką w zamku bagażnika
Powodzenia
Powodzenia
Cóż ironia jest nie na miejscu Bo to nie jest temat do tego.Tylko do określonego problemu kolegi.A jak pisałem swojego nie sprzedaje wiec nie mamy o czym dyskutowac.skrzysio pisze:sprzedałeś mu swoje auto ?
Swoja drogą kolega jastrząb nie pisał czy sprawdzał wiązke w klapie czy też nie Więc poczekajmy aż cos sprawdzi i napisze co i jak .
-
- Forum Audi 80
Jeżeli polutowana i dobrze zaizolowana, jeszcze raz dobrze zaizolowana więc odpada. kolejny krok jeśli krańcówki masz na 100% sprawne i każda po wciśnięciu wyłacza lampkę, odłącz zamek w klapie bagażnika i podkręć tą krańcówke w masce do góry tak aby nie wystawał za wysoko (bo nie zamkniesz) i aby nie był za nisko (bo nie rozłaczy masy po zamknięciu).
Powodzenia
jeszcze jedno, jaki to alarm ??
Powodzenia
jeszcze jedno, jaki to alarm ??
-
- Forum Audi 80
nie wyłącza bo wszystkie krańcówki , włączniki klapy i maski spiete są razem w alarmie, i coś zwiera Ci cały czas do masy a nie powinno. Kombinuj aż zgaśnie i po problemie we wcześniejszych postach masz wszystko opisane.Jeśli nie dasz rady - oddaj auto do elektryka. Szczerze to ja to naprawiam w 20 minut auto stoi 2 dni a klient płaci 300 i sie cieszy że tak tanio.
-
- Forum Audi 80