[B4 1Z] Róznice zewnętrzne pomiędzy wtryskami 1Z a np.AFN
[B4 1Z] Róznice zewnętrzne pomiędzy wtryskami 1Z a np.AFN
Witam wszystkich.. mam mały problem...mianowicie padł mi wtrysk sterujący i wydawałby się ,że sprawa jest prosta,ale niestety.Nie wiem czy poprzedni właściciel nie zmienił wtrysków na inne,nie wiem jakie ale wydaje mi się ,że nie są to ori wtryski ponieważ rozmiarami są takie jak w A4 AFN...pod stopkami są tulejki i są one przykręcone na śruby a nie szpilki...niestety nie mam porównania do modelu takiego jak mój a nie chciałbym kupić czegoś co nie będzie się nadawało do mojego auta.....proszę o pomoc...
korpusy są takie same dla 2 spręzynk. np AFM/1z. , ale wydajność rożna końcówek , co pisze na końcówce rozpylacza ?, wtrysk sterujący ma długi kabel czy krótki ok 10cm? , jeśli krótki to był wymieniany , na jakiej przepławce auto? , pompa jaka indukcyjna/potencjometryczna? rok auta /nr vin
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 21:20 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.
długi kabel był tylko w audi 80 b4, podaj numer wtrysku, te od AFN mają inną literkę na końcu w numerze i na rozpylaczu numer 520, wtryski z 1Z mają rozpylacze 357, wymiary zewnętrzne są takie same
93/94 były wtryski dwusprężynowe mocowane śrubami, wtryski jednosprężynowe były mocowane na szpilki i w roku 92
93/94 były wtryski dwusprężynowe mocowane śrubami, wtryski jednosprężynowe były mocowane na szpilki i w roku 92
jeżeli tak to wszystko jasne....moje wątpliwości stąd,że gdzieś wcześniej na forum czytałem,że jednosprężynowe w 1Z są krótsze i przy wymianie na np.od AFN-a trzeba trochę pokombinować....numerów żadnych nie znam bo nie rozkręcałem tego...
[ Dodano: 2010-09-10, 21:34 ]
dzięki Wam za pomoc...każdemu z Was po punkciku ..pozdrawiam...
[ Dodano: 2010-09-10, 21:34 ]
dzięki Wam za pomoc...każdemu z Was po punkciku ..pozdrawiam...
długi kabel maja nie tylko 80 tdi ale i audi 100 2.5tdi 115km i a6 r5 2.5 115km i 140km oraz vw t4 czy LT ale te różnią się wyglądem http://img14.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1221570302