Witam, mam problem z licznikiem w audi b4. Rozkręciłem go bo nie nabijał km, gdy rozkręciłem zobaczyłem że jakiś druciarz cofał go na chama, śrubokrętem. Dałem sobie spokój z tym i złożyłem z powrotem. I efekt jest taki że wcześniej wskazywał dobrze prędkość a teraz zaniża i to dużo, na 3 biegu przy 2tyś obr pokazuje prędkość 40km/h. Co mogło się stać, proszę o pomoc jak go naprawić nie kupując drugiego bo to wydatek ponad 200zł.
Pozdrawiam
[B4 1Z] Problem z licznikiem, mocno zaniża proszę o pomoc
-
- Forum Audi 80
[B4 1Z] Problem z licznikiem, mocno zaniża proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 23:18 przez kojot_zabijak, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli zdejmowałeś wskazówkę to żle ją założyłeś.Licznik jest elektryczny czy na linkę?
Jeśli na linkę to może coś go blokować mechanicznie.
Wskazówkę trzeba zdjąć,wyjąć kołek ustalający {ten taki mały pręcik}wskazówkę założyć w miejscu małej kropki na blacie która będzie przed tym kołeczkiem.Naciągnąć i wstawić kołek.
Jeśli na linkę to może coś go blokować mechanicznie.
Wskazówkę trzeba zdjąć,wyjąć kołek ustalający {ten taki mały pręcik}wskazówkę założyć w miejscu małej kropki na blacie która będzie przed tym kołeczkiem.Naciągnąć i wstawić kołek.
-
- Forum Audi 80
Dziś wytargałem licznik ze szrotu z rozbitej 80tki, połamany licznik w prędkościomierzu zerwana sprężynka, płyta główna pęknięta, ta co się wkręca żarówki itp. Po naprawieniu sprężynki i ustawieniu wskazówki zamontowałem to w swoim liczniku- jest to samo. Stary licznik mam z roku 1992 - auto z 1993. Nowy prędkościomierz jest z 1994. Podnosi się dopiero gdy przekroczy jakieś 50km/h. Proszę o pomoc. Pilne.
- Niki20
- Forum Audi 80
- Imię: Dominik
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Elektryczny...PICEK1 pisze:.Licznik jest elektryczny czy na linkę?
spróbuj czy jak pukniesz delikatnie w szybkę to pomoże... Ja miałem tak samo i odkręciłem wskazówkę i ponownie ją zakręciłem i teraz wszystko bangla.kojot_zabijak pisze:Podnosi się dopiero gdy przekroczy jakieś 50km/h. Proszę o pomoc. Pilne.
-
- Forum Audi 80