[B4 ABT 2.O] Lekko skręcona kierownica po wymianie gumy
[B4 ABT 2.O] Lekko skręcona kierownica po wymianie gumy
Witam. Wymieniałem gume na maglownicy w autku i teraz mam lekko skręconą kierownice w prawo. Czemu tak sie stało, auto jedzie prosto tylko ta kiera. Wszystko złożyłem jak należy. Doradźcie coś?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Nic nie dokręcałem, tylko te dwie śruby 17tki które odkręciłem wcześniej, a autka mi nie ściąga w żadną strone. Poskładałem do stanu tak jak było wcześniej.
[ Dodano: 2010-09-12, 18:26 ]
Śrub które trzymają drążki nie ruszałem ani troche.
[ Dodano: 2010-09-12, 18:39 ]
Wcześniej przed wymianą miałem kierownice prosto. Zrobiłem to jak opisano w dziale warsztat. Doradźcie coś klubowicze?
[ Dodano: 2010-09-13, 08:49 ]
No daradźcie coś bo nie wiem czy zbieżność ustawiac czy tylko kierownice odkrecic i dac odpowiednio czy co
[ Dodano: 2010-09-12, 18:26 ]
Śrub które trzymają drążki nie ruszałem ani troche.
[ Dodano: 2010-09-12, 18:39 ]
Wcześniej przed wymianą miałem kierownice prosto. Zrobiłem to jak opisano w dziale warsztat. Doradźcie coś klubowicze?
[ Dodano: 2010-09-13, 08:49 ]
No daradźcie coś bo nie wiem czy zbieżność ustawiac czy tylko kierownice odkrecic i dac odpowiednio czy co
venol20, jak autka Ci nie ściąga, to nie ruszaj bo nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Ja po wymianie tej osłony miałem tak samo - przestawiłem kierę po prostu i gra gitara.
i jak kolega Kolczat ostrzega, jak masz poduchę i chcesz przestawić ją to odłącz najpierw aku i dopiero działaj. Na forum jest info jak się za to zabrać, poszukaj.
i jak kolega Kolczat ostrzega, jak masz poduchę i chcesz przestawić ją to odłącz najpierw aku i dopiero działaj. Na forum jest info jak się za to zabrać, poszukaj.
miełeś racje Borys z tą nadgorliwością. Ale byłem już na zbierzności i ustawili ale nie do końca bo jednej gałki nie mogli odkręcić a jak by grzali to była by już do wymiany. Kiera dalej ciut krzywo ale jak już przyjdzie gałke wymienić to sie zrobi jak należy. Mogłem tylko kiere ustawić i tyle, ale teraz przynajmniej jestem spokojny. Dzięki za rade