Audi 90 B3 SB - 10mm na pokładzie
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- zawodnik88
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Do Audika trafiło radyjko z epoki
Jest to Blaupunkt Granada SQR49, który pierwotnie był zamontowany w tym wozie, niestety odtwarzacz kaset jest w nim zupełnie martwy, ale może uda mi się zdobyć jakiegoś dawcę albo takie radio full sprawne :->
Moim zdaniem radio to pasuje idealnie do wnętrza 80tki, tylko musze zmienić to ohydne żłoploidalne podświetlenie na Audikową czerwień <ok>
Jest to Blaupunkt Granada SQR49, który pierwotnie był zamontowany w tym wozie, niestety odtwarzacz kaset jest w nim zupełnie martwy, ale może uda mi się zdobyć jakiegoś dawcę albo takie radio full sprawne :->
Moim zdaniem radio to pasuje idealnie do wnętrza 80tki, tylko musze zmienić to ohydne żłoploidalne podświetlenie na Audikową czerwień <ok>
ja bym wolał ori radio Audi Gamma najlepiej pasuje do b3
https://audi80.pl/download.htm?id=7585
https://audi80.pl/download.htm?id=7585
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
11 września 2010 lakierowanie tylnej części nadwozia
15 września 2010 remont zakończony, zostało do zrobienia pare kosmetycznych drobiazgów, zamontowałem wskaźnik boost, oraz lepsze światłodajki <ok>
Podświetlenie radia zmienione na czerwone, teraz gdyby nie brak napisu Audi na panelu radio wyglądałoby jak ori <ok>
15 września 2010 remont zakończony, zostało do zrobienia pare kosmetycznych drobiazgów, zamontowałem wskaźnik boost, oraz lepsze światłodajki <ok>
Podświetlenie radia zmienione na czerwone, teraz gdyby nie brak napisu Audi na panelu radio wyglądałoby jak ori <ok>
na zdjeciach widac ze lakier na klapie ma jasniejszy odcien niz ten swiezo polozony. i mogles nie maskowac w polowie elementu bo podejrzewam ze masz teraz zapylone takie stopniowe przejscie co moze do konca nie zniknac pod polerka - lepiej gdybys zamaskowal tak aby odkryty zostal caly element i wtedy przepylic delikatnie przejscie. wiem po swoim poprzednim samochodzie ze malowanie w "kwadraty" psuje wyglad bo polerka tego nie naprawi.
a dwa podobal mi sie twoj pomysl z dodatkowymi wskaznikami typu wskaznik doladowania w ori miejscu na popielniczke. taki wystajacy wskaznik doladowania nad deska rozdzielcza nie wyglada dobrze - no ale to tylko moje zdanie.
a dwa podobal mi sie twoj pomysl z dodatkowymi wskaznikami typu wskaznik doladowania w ori miejscu na popielniczke. taki wystajacy wskaznik doladowania nad deska rozdzielcza nie wyglada dobrze - no ale to tylko moje zdanie.
pawelrybak15, heh jak zwykle coś znalazłem :mrgreen: zrób porządek z wycieraczkami bo dla mnie to paskudnie wygląda a zwłaszcza ta po stronie pasażera :roll: i żadnego tłumaczenia wymówek itp . , i co do tych głośników z tyłu to są to ori bo jakoś na tych fotach wyglądają jakoś kwadratowo a ori były okrągłe hmm może to takie foto
trapek rób Up w swoim temacie
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niestety chyba żaden lakiernik nie jest w stanie dobrać koloru idealnie, gość miał przed oczami klapke wlewu paliwa a i tak minimalna różnica w kolorze jest :evil:motowalus pisze:na zdjeciach widac ze lakier na klapie ma jasniejszy odcien niz ten swiezo polozony. i mogles nie maskowac w polowie elementu bo podejrzewam ze masz teraz zapylone takie stopniowe przejscie co moze do konca nie zniknac pod polerka - lepiej gdybys zamaskowal tak aby odkryty zostal caly element i wtedy przepylic delikatnie przejscie. wiem po swoim poprzednim samochodzie ze malowanie w "kwadraty" psuje wyglad bo polerka tego nie naprawi.
Stopniowe przejście myśle że powinno zejść, ojciec polakierował to zgodnie z tym co mówił mu nasz znajomy zawodowy lakiernik więc chyba będzie dobrze, w przyszłym tygodniu może to spoleruje, narazie nie chcę tego ruszać bo lakier jest ciut za świeży na polerke :roll:
Pomysł z wskaźnikami dodatkowymi w miejscu popielniczki jaknajbardziej jest aktualny, ale póki co nie mam funduszy na zakup wskaźnika EGT oraz temperatury oleju
Ori panel od tych wskaźników również kosztuje, a jak wiemy ma miejsce na 3 wskaźniki, montaż jednego i pozostawienie lub zamaskowanie dziur wyglądałby jeszcze gorzej niż tak jak jest teraz, a dorobiony panel z tylko jednym wskaźnikiem również wyglądałby moim zdaniem tragicznie :-|
Na daną chwilę tak jak zrobiłem, to chyba jedyna rozsądna opcja, wskaźnik mam w zasięgu wzroku, nie szpeci on mocno wnętrza, moim zdaniem wygląda to dużo, dużo lepiej niż gdybym zapodał wskaźnik w kratkę od nawiewu, pozatym jest on tak zamocowany że w każdej chwili mogę go zdemontować bez śladu :mrgreen: [/quote]
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2010, 22:38 przez pawelrybak15, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A co Ty wujo chcesz od wycieraczek ? :mrgreen:wujo1 pisze:pawelrybak15, heh jak zwykle coś znalazłem :mrgreen: zrób porządek z wycieraczkami bo dla mnie to paskudnie wygląda a zwłaszcza ta po stronie pasażera :roll: i żadnego tłumaczenia wymówek itp . , i co do tych głośników z tyłu to są to ori bo jakoś na tych fotach wyglądają jakoś kwadratowo a ori były okrągłe hmm może to takie foto
Chyba znowu po prostu szukasz na siłe do czego się przyczepić
Głośniki u mnie są okragłe, musze je kiedyś sfocić od góry, może jutro to zrobie