Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2,0 ABT] Pytanie o instalacje gazową

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 2,0 ABT] Pytanie o instalacje gazową

Post autor: Canibal » 13 wrz 2010, 22:52

Witam ostatnio zakupiłem B4 ABT benyzne samą .Moje poprzednie B4 było z tym samym silnikiem i w gazie , jakas prosta instalacja ale z gazem nigdy nie mialem zadnych problemow.MOja obecna B4 ABT ma takze ten sam silnik tylko ma BC .Czy jesli przeloze instalacje z mojej poprzedniej B4 to czy ona bedzie działała poprawnie z BC ? Czy jednak jest potrzebna do tego jakas inna instalacja gazowa?jesli tak to jaka?Co polecacie?Chcialbym sie zorientowac co i jak .Czy zostawiac samo PB czy moze jednak uda sie wcisnac LPG

/EDit - drobne poprawki :)
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2010, 01:07 przez Canibal, łącznie zmieniany 1 raz.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 13 wrz 2010, 23:15

Canibal pisze:auto checka , i pokazuje spalanie itp .
Chyba miales na mysli board computer bo AC to tylko ten graficzny wyswietlacz pokazujacy rozne ikonki.

Bedzie pokazywac spalanie jak najbardziej, ale bedzie ono liczone na podstawie dawkownia benzyny wiec nie pokaze Ci rzeczywistego spalania gazu.
Rozjazd bedzie z tego powodu że gaz jest mniej kaloryczny i trzeba go wiecej oraz przy hamowaniu silnikiem gaz bedzie podawany (I oraz II generacja bez wlaczonej funkcji cut-off) a BC bedzie widzial ze paliwo jest niepodawane.

[ Dodano: 2010-09-13, 23:24 ]
Jesli chcesz miec lepsza dokładnosc wskazan BC trzeba by bylo wrzucic gaz sekwencyjny.
Ale to już koszt jakichś 1400zł za sam zestaw na przód z szybkimi wtryskiwaczami które by obsłuży twój silnik. Ale też wskazania będą zaniżone ale bardziej regularny współczynnik np. 15%.

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 14 wrz 2010, 07:02

no tak faktycznie chodziło mi o BC :) myslalem o czyms innym i pisalem tez o czyms innym.Generalnie nie zalezy mi na tym aby BC pokazywał mi spalanie gazu bo to juz sobie podlicze jak bede tankował ile mi spalił.Wiadomo że z klima spali mi troche wiecej gazu.Czyli jak dobrze rozumiem jesli przełoze instalacje gazowa z pierwszego auta do tego instal;acja powinna dzialac bez problemu ?Czy jednak trzeba bedzie cos zmienic ? Pytam poniewaz moja poprzednia B4 na gazie chodziła jak trzeba.No i inna sprawa czy mi sie BC nie posypie od jazdy na gazie ? :) Postaram sie jutro napisac jaka instalacje mialem w poprzedniej B4

Hmm co do instalacji gazowej to mam tak:
:arrow: Reduktor LOVTEC
:arrow: Wielozawór Tomasetto
:arrow: układ elektroniczny LECHO
:arrow: przełącznik ,centralka LECHO

Bedzie to trybiło ? :)

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 14 wrz 2010, 15:11

Będzie działało, praktycznie z każdą instalacją LPG wiec z twoją też.

Awatar użytkownika
KAROLEK22XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: KAROLEK22XX » 14 paź 2010, 16:31

Witam mam pytanko od nie dawna mam audi 80 2.0 l B+G i pali mi 20l na 100 km jak może być przyczyna regulowałem gaz u gazownika świece wymieniłem kopułkę palec
pozdrawiam :cry:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl