Witam ostatnio zakupiłem B4 ABT benyzne samą .Moje poprzednie B4 było z tym samym silnikiem i w gazie , jakas prosta instalacja ale z gazem nigdy nie mialem zadnych problemow.MOja obecna B4 ABT ma takze ten sam silnik tylko ma BC .Czy jesli przeloze instalacje z mojej poprzedniej B4 to czy ona bedzie działała poprawnie z BC ? Czy jednak jest potrzebna do tego jakas inna instalacja gazowa?jesli tak to jaka?Co polecacie?Chcialbym sie zorientowac co i jak .Czy zostawiac samo PB czy moze jednak uda sie wcisnac LPG
/EDit - drobne poprawki
[80 B4 2,0 ABT] Pytanie o instalacje gazową
[80 B4 2,0 ABT] Pytanie o instalacje gazową
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2010, 01:07 przez Canibal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Chyba miales na mysli board computer bo AC to tylko ten graficzny wyswietlacz pokazujacy rozne ikonki.Canibal pisze:auto checka , i pokazuje spalanie itp .
Bedzie pokazywac spalanie jak najbardziej, ale bedzie ono liczone na podstawie dawkownia benzyny wiec nie pokaze Ci rzeczywistego spalania gazu.
Rozjazd bedzie z tego powodu że gaz jest mniej kaloryczny i trzeba go wiecej oraz przy hamowaniu silnikiem gaz bedzie podawany (I oraz II generacja bez wlaczonej funkcji cut-off) a BC bedzie widzial ze paliwo jest niepodawane.
[ Dodano: 2010-09-13, 23:24 ]
Jesli chcesz miec lepsza dokładnosc wskazan BC trzeba by bylo wrzucic gaz sekwencyjny.
Ale to już koszt jakichś 1400zł za sam zestaw na przód z szybkimi wtryskiwaczami które by obsłuży twój silnik. Ale też wskazania będą zaniżone ale bardziej regularny współczynnik np. 15%.
no tak faktycznie chodziło mi o BC myslalem o czyms innym i pisalem tez o czyms innym.Generalnie nie zalezy mi na tym aby BC pokazywał mi spalanie gazu bo to juz sobie podlicze jak bede tankował ile mi spalił.Wiadomo że z klima spali mi troche wiecej gazu.Czyli jak dobrze rozumiem jesli przełoze instalacje gazowa z pierwszego auta do tego instal;acja powinna dzialac bez problemu ?Czy jednak trzeba bedzie cos zmienic ? Pytam poniewaz moja poprzednia B4 na gazie chodziła jak trzeba.No i inna sprawa czy mi sie BC nie posypie od jazdy na gazie ? Postaram sie jutro napisac jaka instalacje mialem w poprzedniej B4
Hmm co do instalacji gazowej to mam tak:
Reduktor LOVTEC
Wielozawór Tomasetto
układ elektroniczny LECHO
przełącznik ,centralka LECHO
Bedzie to trybiło ?
Hmm co do instalacji gazowej to mam tak:
Reduktor LOVTEC
Wielozawór Tomasetto
układ elektroniczny LECHO
przełącznik ,centralka LECHO
Bedzie to trybiło ?