Audio w b4
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
Audio w b4
panowie jak wstawic glosniki z tylu w sedanie srednica 20cm okragle prosze o patent,pod tapicerka jest blacha magnesy nie wchodza?
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 19:02 przez Marcin D, łącznie zmieniany 2 razy.
- Daniello85
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
[Wałbrzych B4 tdi]
dzieki panowie bede rzezal
Ja mam wprawdzie przykręcone do blachy, ale grają bardzo przyzwoicie:)
A otwory wycięte przez firmę zajmującą się montażem car audio.
A otwory wycięte przez firmę zajmującą się montażem car audio.
Ostatnio zmieniony 20 lip 2007, 09:54 przez netes, łącznie zmieniany 1 raz.
Z podcinaniem czy wycinaniem blachy pod tylna polka to ryzykowna sprawa. Znane sa przypadki, ze sypie sie po czasie tylna szyba ze wzgledu na dodatkowe obciazenia. Ta blacha i wzmocnienia (zauwazcie, ze sa tam rozne profile itp) ma na celu usztywnic karoserie. Czesciowy brak tej konstrukcji moze spowodowac rozsypke tylnej szyby. Warto pomyslec o odpowiednich glosnikach lub dystansach, ewentualnie zabudowie do tylnych drzwi.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
S2Power, owszem samo wycięcie blachy może osłabić konstrukcję, ale zauważ, że w to miejsce są przykręcane głośniki czy to bezpośrednio czy przez dystanse, czyli w sumie wzmocnienie wraca na swoje miejsce . Co innego gdyby wyciąć sporo i zostawić dziurę.
A na marginesie to znam z opowiadań człowieka profesjonalnie zajmującego się Car-Audio (dość utytułowanego ), że częściej szyby lecą przez wpakowanie nieodpowiedniej tuby (źle obliczony rezonans) i dawanie w palnik, niż wycinanie blach. Osobiście też mam podciętą tę blachę, jeżdżę po wielu różnych dziurach (jestem wędkującym audimaniakiem) i nic się nie dzieje już od 2 lat
A na marginesie to znam z opowiadań człowieka profesjonalnie zajmującego się Car-Audio (dość utytułowanego ), że częściej szyby lecą przez wpakowanie nieodpowiedniej tuby (źle obliczony rezonans) i dawanie w palnik, niż wycinanie blach. Osobiście też mam podciętą tę blachę, jeżdżę po wielu różnych dziurach (jestem wędkującym audimaniakiem) i nic się nie dzieje już od 2 lat