Opinie - klucze i inne narzedzia
Opinie - klucze i inne narzedzia
witam z jakiej firmy polecacie klucze i rozne narzedzia... bo ja czesc kluczy posiadam z king tona a teraz kupiłem inne z firmy yato co sadzicie o tej firmie i jakie firmy polecacie...w miare przystepnych cenach...
Ostatnio zmieniony 04 paź 2011, 22:30 przez mietek81, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
ja mam taki zestawik od siebie z firmy: http://pacula.webd.pl/audi_b4/plastik_t ... apy_06.jpg
Bardzo dobrze się sprawuje zwłaszcza że mam go za free
Zapieczone śruby odkręcałem i inne rzeczy w aucie i działają dalej. Są ze specjalnego stopu (VADIUM, czy coś podobnego) i tylko takie bym brał. Ze zwykłej stali zaraz Ci się rozwalą i znowu będziesz musiał kupować
Bardzo dobrze się sprawuje zwłaszcza że mam go za free
Zapieczone śruby odkręcałem i inne rzeczy w aucie i działają dalej. Są ze specjalnego stopu (VADIUM, czy coś podobnego) i tylko takie bym brał. Ze zwykłej stali zaraz Ci się rozwalą i znowu będziesz musiał kupować
Wiesz mam jedną nasadkę yato i stwiedzam, że napewno jest twardsz od CHROME-VANADIUM bo nasadka tej firmy nie wytrzymała. A yato zdecywowanie poradziła sobie z tym.
Chodziło o odkręcenie nakrętki szpilki koła od samochodu. Nasadka 19mm chrome-vanadium pękła i jednocześnie obmieliła mi nakrętkę.
Więc nabiłem na nią nasadkę yato 18mm młotkiem 3 kilogramowym i odkręciłem bez problemu.
A uprzednie walenie w samą śrubę przed zastosowaniem nasadki chrome- vanadium nic nie pomogło.
Chodziło o odkręcenie nakrętki szpilki koła od samochodu. Nasadka 19mm chrome-vanadium pękła i jednocześnie obmieliła mi nakrętkę.
Więc nabiłem na nią nasadkę yato 18mm młotkiem 3 kilogramowym i odkręciłem bez problemu.
A uprzednie walenie w samą śrubę przed zastosowaniem nasadki chrome- vanadium nic nie pomogło.
Nie wiem o co biega z tym pytaniem o ciężary.OGr pisze:Podnosisz ciężary ? Może tylko na tym pisze że to vanadium a tak naprawdę to może zwykła stal ?
Ale nasadka została kupiona w sklepie z kluczami gdzie nie sprzedaje się lipy tylko same markowe klucze typu właśnie yato, king tony, chrome- vanadium.
-
- Forum Audi 80
Facom polecam - jakiś czas temu zawitaly u ns w serisie dwie pelne szafki i wszystko pracuje elegancko.mietek81 pisze:a co sadzicie o kluczach (tylko nie mowcie ze pierwsze słyszycie) firmy FACOM I BAHCO
Kamasa tools też daje rade
PS. KorNoLio, Chrome-vanadium to nie żadna firma, tylko stop, z którego zrobiony jest klucz.
to ja polece klucze które do najtańszych nie należą ale są rewelacyjne i powiem z mojego osobistego punktu chrom vadium się do nich nie umywa tosamo stanley mowa tu o kluczach
Proxon
dla przykładu kupiłem 13 oczkową z wbudowaną grzechotką (do szybkich prac) dostałem na nią 2 lata gwarancji więc postanowiłem sprawdzić i wziołem mocną nową śrube, pół metrową rure dokręcałem srube na hama myślałem że grzechotka się zerwie i bede mósiał reklamować, a tu niespodzianka ukręcła się śruba
po 2 latach użytkowania na kluczu nie widać żadnych uszczerbków wielokąt jest w idealnym stanie a grzechotka pracuje iidealnie gorąco polecam
ps
w wielu warszatach widziałem koplety tych kluczy, jednak za komplet należy zapłacić od 200-600zł (nówki)
Proxon
dla przykładu kupiłem 13 oczkową z wbudowaną grzechotką (do szybkich prac) dostałem na nią 2 lata gwarancji więc postanowiłem sprawdzić i wziołem mocną nową śrube, pół metrową rure dokręcałem srube na hama myślałem że grzechotka się zerwie i bede mósiał reklamować, a tu niespodzianka ukręcła się śruba
po 2 latach użytkowania na kluczu nie widać żadnych uszczerbków wielokąt jest w idealnym stanie a grzechotka pracuje iidealnie gorąco polecam
ps
w wielu warszatach widziałem koplety tych kluczy, jednak za komplet należy zapłacić od 200-600zł (nówki)