[1.9 tdi ahu 90km] ogólny problem
[1.9 tdi ahu 90km] ogólny problem
Witam was nie wiem czy mogę tutaj bo wiem, że to stronka o a80 ale moje drugie auto ma problemy z silnikiem a na forum vw panuje nie miła atmosfera.
Otóż mój problem polega na: pękła mi głowica dałem do naprawy i po na prawie auto się muli i dużo więcej pali wymieniłem filtry przepływke, przed wizytą u nich auto na jednym baku robiło do 1100 a teraz 900 jak zrobi to cud dodam że jezdze w miare ostro możliwe że były te konty wtrysku ustawione nie fabrycznie i oni to uszkodzili?
Otóż mój problem polega na: pękła mi głowica dałem do naprawy i po na prawie auto się muli i dużo więcej pali wymieniłem filtry przepływke, przed wizytą u nich auto na jednym baku robiło do 1100 a teraz 900 jak zrobi to cud dodam że jezdze w miare ostro możliwe że były te konty wtrysku ustawione nie fabrycznie i oni to uszkodzili?
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
Bombelki w wężyku co jakiś czas się zdarzają i u mnie ,niczego złego to nie powoduje ,jak jest ich jednak za duzo to sprawcą często jest podgrzewacz na przewodzie powrotnym a dokładnie to nie szczelny oring tego podgrzewacza.Bombelki w paliwie raczej nie są przyczyną mulenia ,nazwał bym to raczej "nie jechaniem "i jest to dość łatwe do zaobserwowania .U kolegi podejrzewam jakiś drobiazg typu coś nie podpiete jak trzeba lub żle podłaczone ,partacze ,naprawiacze tak mają ,tu czegoś nie przykręcą tam czegoś nie podłączą a jak już podłączą to nie tak jak trzebaKRAS6986 pisze:Filtr dokręcony ale bąbelki są w wężyku,
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2010, 22:24 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Nadwozie: Sedan
A tam...mocno naciągana teoriaA czytałem gdzieś kiedyś że jak kable do komputera są zaśniedziałe to silnik ma mniejszą moc i więcej pali.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2010, 22:47 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
W sobote pojade koło 15 dam logi. Znać się znają ale powiedzą mi ze to to i to do wymiany i ja uwierzę bo na elektronice się nie znam.
[ Dodano: 2010-09-16, 20:06 ]
A sprawdzałem w wężyku nie ma bąbelków.
[ Dodano: 2010-09-18, 14:35 ]
Dzisiaj był podłączony żadnych błędów dokładana diagnostyka bedzie za tydzien kiedy bedziemy jezdzic z laptopem podłączonym.
[ Dodano: 2010-09-16, 20:06 ]
A sprawdzałem w wężyku nie ma bąbelków.
[ Dodano: 2010-09-18, 14:35 ]
Dzisiaj był podłączony żadnych błędów dokładana diagnostyka bedzie za tydzien kiedy bedziemy jezdzic z laptopem podłączonym.