[80 B3 1.8 PM] Dodatkowe zegary
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[80 B3 1.8 PM] Dodatkowe zegary
Temat banalny i oklepany ale powiedzcie mi jedno - gdzie mieszcza sie czujniki do owych zegarow? Jak sa one podpiete? Moglby moze ktos zrobic fotki tych czujnikow jak sa zamontowane?
Ostatnio zmieniony 14 lip 2007, 10:05 przez Oofol, łącznie zmieniany 1 raz.
Tych czujników u Ciebie nie ma - musisz je doinstalować, żeby wszystko banglało jak trzeba. Jeden np. ten duży 2 pinowy montujesz w miejsce czujnika 0,3 bar (brązowy) a czujnik temperatury oleju w miejsce zaślepki w podstawie filtra oleju (taka śrubka na klucz sześciokątny z płaskim łbem). Nie wiem jak jest dokładnie w modelu PM ale jeśli takowej nie ma to na pewno jest w samej głowicy z tyłu (patrząc na silnik od przodu). W starszych wersjach tam właśnie były wkręcane czujniki ciśnienia oleju.Oofol pisze:Dzieki labek troche mi pomoglo ale chcialbym dokladnie wiedziec gdzie te czujniki sa u mnie... Moj motorek to PM (1.8 mono) jak by ktos mogl w ETCE zerknac ( bo jej nie mam ze soba...) byl bym wielce zobowiazany!!
Jak coś to mogę załatwić czujnik 2 pinowy (ta beczułka), czujnik temperatury kosztuje ok.20 PLN w sklepie.
[ Dodano: 2007-07-16, 23:05 ]
W R5 czujnik wkręcany jest w blok, w R4 w podstawę filtra a w V6 jest w lewej głowicy. :mrgreen:jmm pisze:Czujnik cisnienia oleju u mnie jest wkręcony w blok, z daaaaaaaaaaaaaala od filtra oleju