[b3,b4] gdzie jest miejsce na kontrolkę płynu ?
[b3,b4] gdzie jest miejsce na kontrolkę płynu ?
dzisja zbrakło mi płynu. afery nie była bo pogoda cacy ale jak by tak nie była cacy...
gdzie jest (w ktróym miejscu na tej szachownicy) kontrolka i jak ją podłączyć?
Czy normalnie jest doprowadzona instalacja? czy trzeba ciągnąć kabel? Czy zbiorniczek jest jakoś specjalnie przystosowany czy wystarczy wywiercić w nim otwór na czujnik poziomu?
No i czy takie cudo w ogóle występuje??
gdzie jest (w ktróym miejscu na tej szachownicy) kontrolka i jak ją podłączyć?
Czy normalnie jest doprowadzona instalacja? czy trzeba ciągnąć kabel? Czy zbiorniczek jest jakoś specjalnie przystosowany czy wystarczy wywiercić w nim otwór na czujnik poziomu?
No i czy takie cudo w ogóle występuje??
- percevalle
- Audi 80 Klub
Były zbiorniczki z czujnikami, były i bez. Ale że nie ma instalacji to chyba troche dziwne, ja w swojej B3 mam. :roll:subratri pisze:Czy normalnie jest doprowadzona instalacja? czy trzeba ciągnąć kabel? Czy zbiorniczek jest jakoś specjalnie przystosowany czy wystarczy wywiercić w nim otwór na czujnik poziomu?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Szkoda że nie napisałeś o kontrolkę którego płynu Ci chodzi. Bo widzę że tu chyba każdy mówi o innym płynie.
Ale podejrzewam że chodziło Ci o płyn do spryskiwacza szyb. Wiec jeśli masz zwykły Mini Check (3 kontrolki na górze od oleju, układów hamulcowego oraz chłodzenia) to nie masz takiej kontrolki, jeśli masz Auto Check (duży wyświetlacz graficzny na gorze) to wtedy on wyświetla kontrolkę poziomu płynu spryskiwacza.
Ale podejrzewam że chodziło Ci o płyn do spryskiwacza szyb. Wiec jeśli masz zwykły Mini Check (3 kontrolki na górze od oleju, układów hamulcowego oraz chłodzenia) to nie masz takiej kontrolki, jeśli masz Auto Check (duży wyświetlacz graficzny na gorze) to wtedy on wyświetla kontrolkę poziomu płynu spryskiwacza.