[Audi B4 2.0 ABT] System hamulcowy
-
- Forum Audi 80
[Audi B4 2.0 ABT] System hamulcowy
Mam takie pytanko. Otóż chcę kupić klocki ATE na przód. Tylko nie wiem co to jest system hamulcowy lucas? Proszę o pomoc
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
No właśnie nie wiem o co z tym chodzi. Bo np. na zaciskach z przodu mam napisane Girling.
A chodzi mi o te klocki:
http://moto.allegro.pl/ate-klocki-przod ... 62041.html
A chodzi mi o te klocki:
-
- Forum Audi 80
że się tak podłącze pod temat, mam te klocki założone chyba z miesiąc i cały czas piszczą - myślałem że może to się dotrze ale coś nie bardzo widać poprawę. Jak myślicie - coś jest źle założone czy to taki urok tych klocków? Co to hamowania to jest żyleta.Wokalos23b pisze: A chodzi mi o te klocki:
-
- Forum Audi 80
Klocki zamówione dam znać jak będzie teraz się hamowało
Jeszcze takie pytanko mam- bo czasami przy mocniejszym wciśnięciu pedału hamulca on wpada w podłogę. Cylinderki z tyłu wymienione. Zauważyłem że na korektorze siły hamowania jest troszkę mokro. Ale nie kapie nic. Może to pompa? Jak to sprawdzić?
Jeszcze takie pytanko mam- bo czasami przy mocniejszym wciśnięciu pedału hamulca on wpada w podłogę. Cylinderki z tyłu wymienione. Zauważyłem że na korektorze siły hamowania jest troszkę mokro. Ale nie kapie nic. Może to pompa? Jak to sprawdzić?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Kolego sprawdz dokładnie cylinderki przewody oraz ten korektor siły hamowania.Niech ci ktos powciska pedał a ty sprawdz czy ci jednak nic nie leci.Druga sprawa weż kogos do pomocy i porzadnie odpowietrzcie hamulce.Jesli cos sie bedzie działo z korektorem siły hamowania to go wymien ,na szrocie koszt niewielki a mozna kupic w dobrym stanie.Z hamulcami nie ma co żartowac.
Co do klocków ja raz wymieniałem klocki na TRW + tarcze ....generalnie klocki długo nie pozyły moze dlatego ze sie przypaliły troche pozniej wymienilem na jakies inne i auto hamowało b.dobrze. Ważne by układ hamulcowy był sprawny.
Co do klocków ja raz wymieniałem klocki na TRW + tarcze ....generalnie klocki długo nie pozyły moze dlatego ze sie przypaliły troche pozniej wymienilem na jakies inne i auto hamowało b.dobrze. Ważne by układ hamulcowy był sprawny.
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80