Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.6 PP] Zawiesza się rozrusznik czy coś z gaźnikiem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
setac4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.6 PP] Zawiesza się rozrusznik czy coś z gaźnikiem

Post autor: setac4 » 31 sie 2010, 23:35

Mam bardzo denerwujący problem z moi samochodem otóż odpalam auto jest ok , zrobię kilka km stanę i zgaszę ją przychodzę za ok. 20 minut odpalam nic zero kontaktu święcą się kontrolki nic poza tym nie kręci , drugi raz słychać że kręci ale nie odpala za trzecim razem odpala bez problemu od strzała , a np. postoi godzinę dwie przychodzę znowu pali od strzała i tak się historia kręci w kółko . Dodatkowo jest czasami tak że odpalam kręci kręci nie załapuje więc odpuszczam na pozycje II i co się okazuje odpala samoistnie . A ja wtedy tylko i wyłącznie rozkładam ręce . Wiecie pewnie jak to denerwuje że nie raz odpalę idealnie a nie raz szlag człowieka trafia kręci kręci i nagle kwiatek :-/ .

Dzięki za pomoc

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 01 wrz 2010, 02:07

Może kończy Ci się stacyjka, i dzięki temu nie zawsze pali lub pali w dziwny sposób. To bym sprawdził najpierw.

Thauri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Zawiesz sie rozrusznik czy cos z gaznikiem

Post autor: Thauri » 01 wrz 2010, 07:58

Na poczatek sproboj go pare razy zapalic bez uzycia kluczyka .Zdejmij licznik i odlacz kostke stacyjki w kostke gdzie wchodzi plaski bolec wloz cos cienkiego plaskiego obroc ja na prawo i tak kilka razy sprobuj zapalic .Przy okazji przygladnij sie kostce stacjki czy nie jast ponadpalana i czy nie jest wyrobione wejscie na ten plaski bolec w tej plastikowej kostce .

Awatar użytkownika
setac4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: setac4 » 17 wrz 2010, 22:32

Problem rozwiązany w 99 % . Znaczy się stawiam na stacyjkę bo czasem jest tak , mam na pozycji zero przekręcam na 2 i nagle zaczyna kręcić , przekręcam kluczyk i nic z 10 i dopiero odpala . Zdarza się to notorycznie i ktoś obcy próbuje ją odpalić :-P No ale mi też niestety doskwiera czasem . Rep+

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 18 wrz 2010, 11:21

wyjmij kostkę na wierzch i zobacz jak będzie odpalał czy problem jest w stacyjce czy w kostce

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl