[80 B4 1.9TDI 1Z]Czujnik położenia wału
[80 B4 1.9TDI 1Z]Czujnik położenia wału
Witam,nie mogę zlokalizować czujnika położenia wału w silniku 1Z,może ktoś ma jakiś rysunek poglądowy?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
jak to nie możesz?pod filtrem oleju na dole <ok> trochę trudny dostęp a wygląda tak http://moto.allegro.pl/czujnik-polozeni ... 51143.html
UKI_XX pisze:i czarne ręce oraz wymazaną sporą część podłogi :mrgreen: bez odkręcania filtra też można spokojnie wyciągnąć czujnik położenia wału, chyba że ktoś wymienia olej to wtedy filtr ma zdjęty <ok>Mortiis pisze:Jak odkręcisz filtr oleju będziesz miał bez problemowy dostęp
no to nie wiem jak odkręcałeś mi poleciało lekko po ściankach tyle że papierowym ręcznikiem mogłem wytrzeć wystarczy filtra nie odwracać i bez problemu :mrgreen:
- tokarka606
- Forum Audi 80
Też nie widzę problemu w odkręceniu filtra,przecież wystarczy coś podłożyć.Mortiis pisze:UKI_XX pisze:i czarne ręce oraz wymazaną sporą część podłogi :mrgreen: bez odkręcania filtra też można spokojnie wyciągnąć czujnik położenia wału, chyba że ktoś wymienia olej to wtedy filtr ma zdjęty <ok>Mortiis pisze:Jak odkręcisz filtr oleju będziesz miał bez problemowy dostęp
no to nie wiem jak odkręcałeś mi poleciało lekko po ściankach tyle że papierowym ręcznikiem mogłem wytrzeć wystarczy filtra nie odwracać i bez problemu :mrgreen:
Witam wszystkich...panowie ..nie wiem od czego to zależy ale ten czujnik nie w każdym aucie tak wygląda...u mnie jest bez kabla ...tzn na stałe przyłączonego ,zamiast niego jest gniazdo z 2 pinami....wygląda tak jak ten...http://moto.allegro.pl/czujnik-polozeni ... 73360.html
Pewnie nie ma to większego znaczenia ale dla niewtajemniczonych może to być problem....
Pewnie nie ma to większego znaczenia ale dla niewtajemniczonych może to być problem....
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
I tak się naświni ,filtr jest pod kątem i musi się z niego ulać ,napodkładałem szmat a i tak się naświniło ,fakt że może za mało podłożyłem :evil:tokarka606 pisze:Też nie widzę problemu w odkręceniu filtra,przecież wystarczy coś podłożyć.
Na 100%zamiennik ,w ori jest bez wtyczki przy czujniku i z zalanym kablemjoandaw pisze:U mnie jest z kablem dopiero łączy się u góry szara wtyczka obok wtyczki od wtrysku. Bo to raczej jest jakiś zamiennik nie orginalny