Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1Z avant] opis kabli w wiazce miedzy nadwoziem a klapą

ODPOWIEDZ
szuma2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z avant] opis kabli w wiazce miedzy nadwoziem a klapą

Post autor: szuma2 » 19 wrz 2010, 15:38

witam ponownie kolegów
czy ktos z was ma moze opis jaki kabel od czego jest bo bede zmieniał wiazke w klapie bo cała popękała i sie cudza dzieja a z opisem było by dużo szybciej i wygodniej rzecz jasna Sprawdzic czy wszystko trybi bo bym sopie pokolei sprawdzał co działa
z góry dzieki

fredi99vv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fredi99vv » 19 wrz 2010, 16:17

Szuma nie musiszjej całej wymieniać,wystarczy przesunac gumowa oslonę przeciąć kable i wstawić nowe na odcinku ktory najbardziej sie wygina lutujac kolor do koloru,tam niczego żle sie nie da zrobić :idea: ,i dyskoteka ustanie miałem to samo u siebie :!: wziołem kable z jakiegoś innego auta i tam wstawiłem.

Awatar użytkownika
szoton
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szoton » 19 wrz 2010, 17:01

fredi99vv pisze:Szuma nie musiszjej całej wymieniać,wystarczy przesunac gumowa oslonę przeciąć kable i wstawić nowe na odcinku ktory najbardziej sie wygina lutujac kolor do koloru
U mnie też tak ktoś wcześniej wykombinował, tylko zapomniał dobrze te wstawki polutować i jak zmieniałem gniazdo od haka to się okazało że nie ma przeciwmgielnych, trochę się nakombinowałem ale znalazłem - po prostu wstawka w wiązce była do chrzanu i nie było styku. Twój pomysł jest dobry ale musi to być porządnie wykonane.

krzysiek_b
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysiek_b » 19 wrz 2010, 17:26

wszyscy to samo robią.
wycina się stare i wstawia nowe lutując kolor do koloru- nie da się źle zrobić

i oczywiście jak kolega wyżej napisał musi to być porządnie zrobione

szuma2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szuma2 » 20 wrz 2010, 06:26

a ja mam mozliwosc zrobic jescze lepiej :lol: bo akurat z robotki załatwiłem kabel sterujacy co w jedym oplocie ma 14 zył i chce to połaczyc sobie w wygodnym do luutowania miejscu np na mniej wiecej na srodku wysokości klapy i nie wiem jescze jak to wyglada od dołu a chciałem znac kolory bo masa nie wiem jaki ma kolor i grzanie szyb a te chce wstawic troszke wiekszy przekrój a sprawdzac kombinowac jak ktos wie i podpoiwe , sami powiedzcie po co :-P

fredi99vv
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: fredi99vv » 20 wrz 2010, 07:33

Masa ma kolor brazowy,grzanie szyby kolor biały,i te musza byc naprawdę grube.

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 20 wrz 2010, 08:04

krzysiek_b pisze:wszyscy to samo robią.
wycina się stare i wstawia nowe lutując kolor do koloru- nie da się źle zrobić

i oczywiście jak kolega wyżej napisał musi to być porządnie zrobione
Ale najlepiej to zrobic w ten sposob że wycinasz tylko miejsce pekniecia kabli.Ja w kazdym badz razie tak wlasnie bym zrobił.I dac w to miejsce nowy kabel a resztki oryginalnej instalacji schowac w klape i gdzies na dole .Po to aby zachowac sobie jak najwiecej ori wiazki.

Generalnie pod grzanie szyby mozesz dac grubszy przekrój ale jak sam widzisz fabryka tak wyliczla ze ta wiazke co dali starczy i na grzanie szyb.Jeszcze nie spotkalem sie aby w audi kabel od grzania szyb sie przypalil lub cos podobnego.Natomiast wiele problemow dostarcza ta wiazka w sedanach bo czesto sie przerywa,przecina itp.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl